Het kost je sinds kort niets extra’s meer als je in landen binnen de EU gebruik maakt van internet. Maar wat nu als je in Verweggistan zit en je kind blijft zeuren om PAW Patrol-filmpjes?
Lees verder onder de advertentie
Een paar handige tips, met dank aan reiszoekmachine Skyscanner.
1. Schaf een extra databundel aan
Ga je op reis buiten Europa en wil je wel gebruik blijven maken van 4G? Normaal betaal je dan een buitenbundeltarief, maar bij veel providers kun je ook een extra bundel aanschaffen. Hiermee kan je voor een vast bedrag internetten buiten de EU.
2. Koop een prepaid data simkaart
Maar nog betaalbaarder is de prepaid data simkaart. Deze kun je gewoon in Nederland kopen en je kunt er zelf een aantal MB’s op zetten. Je tegoed is een jaar geldig en je kunt zo vaak opwaarderen als je zelf wilt.
Verreweg de goedkoopste manier om te internetten in het buitenland is een lokale prepaid simkaart aanschaffen. Hiermee kun je namelijk internetten volgens lokaal tarief – handig als je ook veel moet bellen onderweg. Tip: zit je veel in het buitenland en koop je vaak een lokale simkaart? Neem een extra telefoon mee of eentje waar je twee simkaarten in kunt stoppen, dan hoef je ook geen berichten op je Nederlandse nummer te missen.
Lees verder onder de advertentie
4. Neem een draagbare WiFi-hotspot mee
Deze zijn al voor een paar tientjes online te bestellen en werken met elke simkaart. Een handige én veilige manier van internetten, want je hoeft nooit meer in te loggen op onbeveiligde netwerken. Zeker als je onderweg ook wilt werken en afhankelijk bent van internet. Uiteraard kun je ook je telefoon instellen als WiFi-hotspot, maar dat kost veel batterij en is doorgaans toch een beetje omslachtig.
Lees verder onder de advertentie
5. Gebruik zoveel mogelijk WiFi
Je bent op reis en je hóeft natuurlijk niet constant bereikbaar te zijn. WiFi kun je tegenwoordig vrijwel overal ter wereld ontvangen. In hotels, restaurants en zelfs op straat hangen WiFi-netwerken in de lucht waar je gratis gebruik van kan maken. Als het niet nodig is om constant bereikbaar te zijn, is dat natuurlijk de goedkoopste optie.
Sara (37) was er klaar mee dat de mental load altijd op haar bordje kwam zonder enige waardering en dus besloot ze het een week aan haar man Daan over te laten.
Vriendschap en opvoeden: twee onderwerpen waar je maar beter een beetje soepel in kunt zijn. Want iedereen doet het anders – en dat is helemaal oké. Toch? Totdat blijkt dat jouw beste vriendin er stiekem heel anders over denkt…
Tikkie ontvangen voor een halve wortel uit iemand anders’ maaltijdsalade? Serieus?! In deze rubriek verzamelen we de meest onterechte, ongemakkelijke en gewoon ronduit gênante betaalverzoeken. Wat ze gemeen hebben? Je zag ze in ieder geval niet aankomen.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Een leerkracht vertelt aan Kek Mama wat ze meemaakt. Deze keer: juf Jasmijn van groep 7. Ze ondernam actie toen een leerling altijd met een lege broodtrommel zat.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.