Bij deze leerzame uitjes komen biologie, geschiedenis en aardrijkskunde lessen tot leven.
Lees verder onder de advertentie
In het verzet
In Verzetsmuseum Junior in Amsterdam maakt je kind kennis met een stuk niet te missen Nederlandse geschiedenis: de Tweede Wereldoorlog. Doe de speurtocht of speel het winkelspel. Een spel over propaganda van de nazi’s of over geheime berichten van het verzet en vervalsen van persoonsbewijzen. Meer informatie vind je hier.
Verzetsmuseum
Natuur-avontuur
Het is één groot avontuur, deze reis door de natuur in Naturalis. Van diepzee tot bergtop. En de spectaculaire T. rex Trix. Vanaf half oktober sta je hier oog in oog met een complete kudde Triceratopsen! Je vindt het allemaal gewoon in Leiden. Ook voor ouders valt hier wat te leren; wat dacht je van versiertrucs van planten en dieren? Hup, de natuur in dus! Meer informatie vind je hier.
Lees verder onder de advertentie
In goede aarde
Verdwalen in het klimaatdoolhof, de hoogste toren bouwen die tegen een aardbeving kan of een liftreis diep de aarde in. Je begrijpt: een bezoek aan het spannende forteiland GeoFort in Herwijnen (GD) valt bij kinderen in goede aarde. Tip bij mooi weer: loop ook een rondje van 4 kilometer langs de fortgracht, door boomgaarden en langs rivier de Linge. Meer informatie vind je hier.
GeoFort
Oud maar goud
De duizenden voorwerpen die je in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden kunt bewonderen zijn heel bijzonder. Kinderen leren hier alles over archeologie met knutsel- en speuractiviteiten. Klaas van Kluistrum neemt je in zijn audiotour mee langs echte mummies en farao’s. Van Nienke de La Rive Box leer je alles over Griekse helden en mythische wezens. Meer informatie vind je hier.
Lees verder onder de advertentie
Verwondering
Kinderen kijken hun ogen uit bij de supermagneten, lichtgevende stenen, knetterende elektriciteit en coole fossielen in het Haarlemse Teylers Museum. In de nalatenschap van Pieter Teyler, naar wie dit museum is vernoemd, vind je hier van alles over kunst en wetenschap. Met familiespeurtochten en wisselende tentoonstellingen. Meer informatie vind je hier.
Teylers Museum
Wat een vondst
Bezoek het Huis van Hilde en ervaar wat archeologen altijd al wilden: schatten ontdekken. Sieraden, amuletten, wapens en kookpotten; kinderen mogen de eeuwenoude vondsten hier gewoon aanraken. Vergeet niet aan de slag te gaan in de interactieve zandbak van dit museum in Castricum (NH). Wie weet vind je kind hier iets van onschatbare waarde. Meer informatie vind je hier.
Lees verder onder de advertentie
Wonderdieren
In de Wonderkamers van Museum Natura Docet in Denekamp (OV) gebeuren wonderlijke dingen. Dat kan ook niet anders, met zo’n bijzondere dierencollectie. Van ijsvogel tot paradijsvogel, vogelbekdier en zeekrokodil. En had je ooit gedacht dat je kind een meet en greet met een koningspython zou hebben? We zeiden het al: wonderlijke dingen. Meer informatie vind je hier.
Natura Docet
Voor snotapies
Waarom is de hemel blauw? Waarom eten mensen snotjes uit hun neus? In Discovery Museum Kerkrade (LI) onderzoeken kinderen het allemaal zelf. In het sciencelab van dit wetenschaps- en techniekmuseum maken ze hun eigen stuitersmurrie of bouwen ze een bibberbot. Waarschuwing: je kind komt misschien wel met meer vragen dan antwoorden thuis. Meer informatie vind je hier.
Lees verder onder de advertentie
Big Five
We hebben het hier niet over de leeuw en zijn vier maten. Met de OnderWaterSafari in Natuurmuseum Fryslân in Leeuwarden ga je met je kind op zoek naar de Big Five van de onderwaterwereld van Nederland: de bever, otter, meerval, zeehond en bruinvis. Stap in de interactieve attractie en maak een reis van sloot en plas tot Waddenzee. Voor kinderen vanaf 4 jaar. Meer informatie vind je hier.
Natuurmuseum Fryslân
Oergezellig
Wandel door 150.000 jaar geschiedenis bij het Hunebedcentrum in Borger (DR), op steenworp afstand van het grootste hunebed van Nederland. Vaak zijn er extra activiteiten: boogschieten, vuur maken of een oermens ontmoeten. Oude tijden herleven in dit oertijdpark. Meer informatie vind je hier.
Vriendschap en opvoeden: twee onderwerpen waar je maar beter een beetje soepel in kunt zijn. Want iedereen doet het anders – en dat is helemaal oké. Toch? Totdat blijkt dat jouw beste vriendin er stiekem heel anders over denkt…
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Sara (37) was er klaar mee dat de mental load altijd op haar bordje kwam zonder enige waardering en dus besloot ze het een week aan haar man Daan over te laten.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Tikkie ontvangen voor een halve wortel uit iemand anders’ maaltijdsalade? Serieus?! In deze rubriek verzamelen we de meest onterechte, ongemakkelijke en gewoon ronduit gênante betaalverzoeken. Wat ze gemeen hebben? Je zag ze in ieder geval niet aankomen.
De nachtmerrie van elke moeder: je raakt je kind kwijt. Het ene moment is ‘ie er nog, je knippert, en poef. Weg. Het overkwam ook Janna. Zij dacht dat haar dochter was ontvoerd.