Lekker op vakantie naar de zon? Moet je deze winter wél aardig wat uurtjes in het vliegtuig zitten. Grote kans dat je kind bij aankomst last krijgt van een jetlag. Wat je daaraan kunt doen? Check deze tips.
Lees verder onder de advertentie
Neem een nachtvlucht
Waar mogelijk: neem een nachtvlucht. Hierdoor zal je kind waarschijnlijk eerder in het vliegtuig kunnen slapen. Ook is het prettig dat je in de loop van de dag aankomt op je bestemming. Nog een paar uur wat ondernemen en jullie koter is (hopelijk) weer zo moe dat-ie fijn in slaap valt in de avond.
Lees verder onder de advertentie
Ga meteen mee in ritme van het land
Het is verleidelijk om te gaan slapen overdag als je doodop bent, maar probeer het niet te doen. Blijf actief gedurende de dag, probeer je kind bezig te houden, hou de ‘normale’ eettijden aan en ga mee in het nieuwe ritme. Bovendien: veel frisse lucht en zon helpen ook om je wakker en prettig te voelen.
Lees verder onder de advertentie
Goed eten doet wonderen
Een jetlag draait niet alleen om slaaptekort: je krijgt op de meest vreemde momenten trek in eten. Ook je kind. Om dat hongergevoel te voorkomen, is het slim goed te eten. Probeer kinderen een voedzame maaltijd te geven voor ze gaan slapen. Een extra (gezond en voedzaam) tussendoortje kan ook geen kwaad.
Pas op met middagdutjes van je kind. Je hoeft ‘m uiteraard niet uren wakker te houden, maar als je kind te lang slaapt, kan hij nooit wennen aan het nieuwe dagritme.
Afwisselen
Wissel elkaar af als je peuter midden in de nacht naast je bed staat te dansen. Dan krijg je allebei toch wat rust en ben je zelf overdag ook een stuk vrolijker.
Rustdagen
Vlieg je van hot naar her? Bouw dan (als daar ruimte voor is) is minimaal drie dagen rust in bij aankomst en reis niet meteen door naar de volgende bestemming. Dan hebben jullie allemaal de tijd om bij te komen en gewend te raken aan het nieuwe ritme.
Kinderen verzinnen de gekste dingen om ergens onderuit te komen. Vaak met hele slechte smoezen die je zo doorziet, maar soms zijn ze slimmer dan je verwacht. Zo dacht Sylvia maandenlang dat haar dochter naar paardrijles ging, maar dat was helemaal niet zo.
Trigger warning: in dit artikel komt een eetstoornis ter sprake, wat mogelijk triggerend kan zijn.De druk om na een bevalling ‘snel weer de oude te zijn’ is groot. Social media staat vol met moeders die binnen no time hun zwangerschapskilo’s kwijt zijn en weer in hun oude spijkerbroek passen. Dat kan ervoor zorgen dat je […]
Heb je weleens stiekem een blik geworpen op de chatgesprekken van je tiener en je afgevraagd wat al die emoji’s betekenen? Dan ben je niet de enige. De nieuwe Netflix-hit Adolescence heeft ouders in heel Nederland aan het denken gezet over de verborgen betekenissen achter emoticons. Taalplatform Preply heeft ze op een rij gezet.
Sommige kinderen trekken vanaf dag één naar dieren toe alsof ze een magneet in hun kleine knuistje hebben. Ze aaien élke hond die ze tegenkomen, stoppen slakken in hun jaszakken (want hij had het koud) en houden fanatiek bij welke eenden er in de sloot wonen.