Yes, de kerstboom mag weer schitteren in de woonkamer! Een magisch moment, totdat je peuter of dreumes de glimmende ballen spot en denkt dat het speelgoed is. Geen paniek, met deze tip hoef jij je dit jaar geen zorgen te maken over kapotte kerstballen.
Lees verder onder de advertentie
Stressvrij genieten van een versierde kerstboom, terwijl er een nieuwsgierige koter rond de boom dartelt? Klinkt als een illusie, maar het kan echt! Een simpel haarelastiekje gaat je deze kerst veel scherven besparen.
Zo voorkom je kapotte kerstballen
Juist, een haarelastiekje. Zo simpel kan het zijn. Wij leggen het uit:
Scoor heel klein, doorzichtig haarelastiekje (zoals in de video hieronder) bij de drogist.
Maak een lusje van het elastiekje en rijg dit door het haakje van de kerstbal.
Doordat het elastiekje zich strak om de tak sluit, blijft de kerstbal stevig hangen en voorkomt het dat de bal zomaar uit de boom valt. Ook fijn: door het doorzichtige elastiekje is dit trucje onzichtbaar. Dus, als je dreumes besluit een poging te wagen om de bal eruit te trekken? Succes! De bal zit vast als een huis.
Het is natuurlijk een romantisch plaatje, zo samen met je kinderen een kerstboom optuigen, maar de realiteit is vaak een tikkeltje anders. Met deze tips maak je het kopen en optuigen van een kerstboom mét kinderen een stuk makkelijker:
Hang de breekbare kerstballen (als je ze toch wilt gebruiken) hoger in de boom.
Overweeg onbreekbare ballen of stoffen versiering onderin.
Zet een decoratief hekje rond de boom om nieuwsgierige handjes op afstand te houden.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
De bevalling: sommigen zien er als een berg tegenop, anderen krijgen een spirituele awakening tijdens de geboorte van hun kind. Hoe dan ook: het is altijd een verhaal op zich, wat moeders maar al te graag delen. Bij voorkeur met veel details. Deze week het bevallingsverhaal van Floor (29).