Recept: Misoboter-noedels met tomaat & lente-ui van Rukmini Iyer

Rukmini Iyer recept kookboek Fotografie: Emily Marthick
Redactie Kek Mama
Redactie Kek Mama
Leestijd: 2 minuten

Of je er nog een lapje vlees bij serveert moet je zelf weten, maar de recepten van Rukmini Iyer zijn volledig vegetarisch. Dit recept is in een wip klaar en om je vingers bij af te likken: hier kun je alleen maar blij van worden.

Lees verder onder de advertentie

Voorbereiding: 10 minuten | Bereiding: 10 minuten

Dit superlekkere noedelgerecht staat in een paar minuten op tafel. Dikke chewy udonnoedels zijn bij dit recept wel echt het allerlekkerst. Als je geen pijnboompitten in huis hebt, zijn gehakte gezouten pinda’s als topping een prima alternatief.

Dit heb je nodig voor 2 personen

  • 2 handjes pijnboompitten
  • 30 g gezouten boter
  • 2 tenen knoflook, fijn geraspt
  • 5 cm verse gember, fijn geraspt
  • 250 g kerstomaten, gehalveerd
  • 4 lente-uien, grof gesneden
  • 30 g witte miso
  • 1 el rijstazijn
  • 200 g kant-en-klare udonnoedels (bijv. Amoy straight to wok udon thick noodles)
  • zeezoutvlokken, naar smaak

Opmerking: Als je geen fan bent van kant-en-klare noedels, gebruik dan gewoon je favoriete merk udonnoedels en bereid ze volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Zo maak je het

  1. Rooster de pijnboompitten op de manier die voor jou het best werkt – er is meestal niet meer voor nodig dan een kleine koekenpan op middelhoog tot laag vuur en heel veel aandacht; zorg er gewoon voor dat je ze regelmatig omschudt of doorroert.
  2. Laat intussen de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur schuimen en voeg de knoflook en gember toe. Roerbak 30 seconden en voeg dan de tomaten en lente-uien toe. Roerbak 5 minuten op middelhoog tot laag vuur en roer tot slot voorzichtig de miso en rijstazijn erdoor.
  3. Schep de kant-en-klare noedels door de hete misotomaatboter en roerbak alles nog 2 minuten om de noedels zacht te maken. Proef en voeg als dat nodig is wat zeezout toe (wees er niet te scheutig mee, de miso is immers ook al vrij zout). Bestrooi tot slot met de geroosterde pijnboompitten en dien lekker heet op.

Eet smakelijk!

Het Groene Kookboek door Rukmini Iyer

Deze en twee andere overheerlijke recepten van Rukmini Iyer spot je ook in Kek Mama Special LEVEL UP! en vind je in haar kookboek Het Groene Kookboek.

Lees verder onder de advertentie

Lees verder onder de advertentie

Meest bekeken