Of je er nog een lapje vlees bij serveert moet je zelf weten, maar de recepten van Rukmini Iyer zijn volledig vegetarisch. Dit recept is in een wip klaar en om je vingers bij af te likken: hier kun je alleen maar blij van worden.
Lees verder onder de advertentie
Vegetarisch | voor 2 personen Voorbereiding: 10 minuten | Bereiding: 10 minuten
Dit superlekkere noedelgerecht staat in een paar minuten op tafel. Dikke chewy udonnoedels zijn bij dit recept wel echt het allerlekkerst. Als je geen pijnboompitten in huis hebt, zijn gehakte gezouten pinda’s als topping een prima alternatief.
Dit heb je nodig voor 2 personen
2 handjes pijnboompitten
30 g gezouten boter
2 tenen knoflook, fijn geraspt
5 cm verse gember, fijn geraspt
250 g kerstomaten, gehalveerd
4 lente-uien, grof gesneden
30 g witte miso
1 el rijstazijn
200 g kant-en-klare udonnoedels (bijv. Amoy straight to wok udon thick noodles)
zeezoutvlokken, naar smaak
Opmerking: Als je geen fan bent van kant-en-klare noedels, gebruik dan gewoon je favoriete merk udonnoedels en bereid ze volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Zo maak je het
Rooster de pijnboompitten op de manier die voor jou het best werkt – er is meestal niet meer voor nodig dan een kleine koekenpan op middelhoog tot laag vuur en heel veel aandacht; zorg er gewoon voor dat je ze regelmatig omschudt of doorroert.
Laat intussen de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur schuimen en voeg de knoflook en gember toe. Roerbak 30 seconden en voeg dan de tomaten en lente-uien toe. Roerbak 5 minuten op middelhoog tot laag vuur en roer tot slot voorzichtig de miso en rijstazijn erdoor.
Schep de kant-en-klare noedels door de hete misotomaatboter en roerbak alles nog 2 minuten om de noedels zacht te maken. Proef en voeg als dat nodig is wat zeezout toe (wees er niet te scheutig mee, de miso is immers ook al vrij zout). Bestrooi tot slot met de geroosterde pijnboompitten en dien lekker heet op.
Eet smakelijk!
Het Groene Kookboek door Rukmini Iyer
Deze en twee andere overheerlijke recepten (deze vind je hier) van Rukmini Iyer spot je ook in Kek Mama Special LEVEL UP! en vind je in haar kookboek Het Groene Kookboek.
Hoe combineer je het ouderschap met een goedlopende carrière? In ‘De ladder op’ interviewen we bekende Nederlandse vrouwen hierover. In deze editie: Loes Daniels (36). Zij en haar partner Roderick zijn trotse ouders van Hugo (2,5) en Lotti (7 maanden).
We kennen ze allemaal: die ene vriendin die keer op keer verliefd werd op de verkeerde man. Charmante praatjesmakers, mysterieuze types of gewoon regelrechte bad boys. Volgens de sterren is dat geen toeval: sommige moeders hebben er simpelweg een handje van om steeds weer te vallen op het verkeerde type.
Maarten en Gerdine Blom uit Een Huis Vol vormen anno 2025 al achttien jaar een stel. Met een groot gezin, drukke levens en ook moeilijke momenten lijkt dat misschien een uitdaging, maar toch weten ze hun relatie sterk en hecht te houden.
Actrice en content creator Carolien Spoor (37) is moeder van Otis (7) en Elias (5). Na achttien jaar met haar jeugdliefde Jon bewandelt ze nu haar eigen pad en dat voelt goed. Meer dan.