Of je er nog een lapje vlees bij serveert moet je zelf weten, maar de recepten van Rukmini Iyer zijn volledig vegetarisch. Dit recept is in een wip klaar en om je vingers bij af te likken: hier kun je alleen maar blij van worden.
Lees verder onder de advertentie
Vegetarisch | voor 2 personen Voorbereiding: 10 minuten | Bereiding: 10 minuten
Dit superlekkere noedelgerecht staat in een paar minuten op tafel. Dikke chewy udonnoedels zijn bij dit recept wel echt het allerlekkerst. Als je geen pijnboompitten in huis hebt, zijn gehakte gezouten pinda’s als topping een prima alternatief.
Dit heb je nodig voor 2 personen
2 handjes pijnboompitten
30 g gezouten boter
2 tenen knoflook, fijn geraspt
5 cm verse gember, fijn geraspt
250 g kerstomaten, gehalveerd
4 lente-uien, grof gesneden
30 g witte miso
1 el rijstazijn
200 g kant-en-klare udonnoedels (bijv. Amoy straight to wok udon thick noodles)
zeezoutvlokken, naar smaak
Opmerking: Als je geen fan bent van kant-en-klare noedels, gebruik dan gewoon je favoriete merk udonnoedels en bereid ze volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Zo maak je het
Rooster de pijnboompitten op de manier die voor jou het best werkt – er is meestal niet meer voor nodig dan een kleine koekenpan op middelhoog tot laag vuur en heel veel aandacht; zorg er gewoon voor dat je ze regelmatig omschudt of doorroert.
Laat intussen de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur schuimen en voeg de knoflook en gember toe. Roerbak 30 seconden en voeg dan de tomaten en lente-uien toe. Roerbak 5 minuten op middelhoog tot laag vuur en roer tot slot voorzichtig de miso en rijstazijn erdoor.
Schep de kant-en-klare noedels door de hete misotomaatboter en roerbak alles nog 2 minuten om de noedels zacht te maken. Proef en voeg als dat nodig is wat zeezout toe (wees er niet te scheutig mee, de miso is immers ook al vrij zout). Bestrooi tot slot met de geroosterde pijnboompitten en dien lekker heet op.
Eet smakelijk!
Het Groene Kookboek door Rukmini Iyer
Deze en twee andere overheerlijke recepten (deze vind je hier) van Rukmini Iyer spot je ook in Kek Mama Special LEVEL UP! en vind je in haar kookboek Het Groene Kookboek.
De band tussen ouder en kind verandert door de jaren heen. Waar ze vroeger afhankelijk was van jouw zorg en advies, staan ze nu op eigen benen, maar dat betekent niet dat jouw volwassen kinderen geen behoefte meer hebben aan erkenning of verbinding.
Iedere moeder heeft haar momentjes. Maar sommige blunders zijn té erg – of te hilarisch – om voor jezelf te houden. In de rubriek ‘Opgebiecht’ delen vrouwen hun grootste geheimen en gênantste momenten. Dit keer Kiki, die geld uitgeeft wat ze niet heeft, zonder dat haar man het weet.
Mieke van Dam (31) zit bepaald niet stil. Tussen de luiers, speeltuinbezoekjes en nachtelijke knuffels door creëerde ze Eau de Mique: een wasparfummerk dat draait om herinneringen, rust en een vleugje luxe in de chaos van het moederschap. Wij spraken Mieke erover.
Als ouder denk je soms dat je alles wel ongeveer weet: hoe je moet troosten, hoe je grenzen uitlegt, hoe je je kind leert om aardig te zijn. Tot er ineens iets gebeurt wat niet in de opvoedboeken staat.
Denk je dat knuffels alleen voor kinderen zijn? Think again. Steeds meer volwassenen geven toe: ze slapen met een knuffel. En dat is niets om je voor te schamen. Sterker nog, het is goed voor je nachtrust en je mentale gezondheid.