Of je er nog een lapje vlees bij serveert moet je zelf weten, maar de recepten van Rukmini Iyer zijn volledig vegetarisch. Dit recept is in een wip klaar en om je vingers bij af te likken: hier kun je alleen maar blij van worden.
Lees verder onder de advertentie
Vegetarisch | voor 2 personen Voorbereiding: 10 minuten | Bereiding: 10 minuten
Dit superlekkere noedelgerecht staat in een paar minuten op tafel. Dikke chewy udonnoedels zijn bij dit recept wel echt het allerlekkerst. Als je geen pijnboompitten in huis hebt, zijn gehakte gezouten pinda’s als topping een prima alternatief.
Dit heb je nodig voor 2 personen
2 handjes pijnboompitten
30 g gezouten boter
2 tenen knoflook, fijn geraspt
5 cm verse gember, fijn geraspt
250 g kerstomaten, gehalveerd
4 lente-uien, grof gesneden
30 g witte miso
1 el rijstazijn
200 g kant-en-klare udonnoedels (bijv. Amoy straight to wok udon thick noodles)
zeezoutvlokken, naar smaak
Opmerking: Als je geen fan bent van kant-en-klare noedels, gebruik dan gewoon je favoriete merk udonnoedels en bereid ze volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Zo maak je het
Rooster de pijnboompitten op de manier die voor jou het best werkt – er is meestal niet meer voor nodig dan een kleine koekenpan op middelhoog tot laag vuur en heel veel aandacht; zorg er gewoon voor dat je ze regelmatig omschudt of doorroert.
Laat intussen de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur schuimen en voeg de knoflook en gember toe. Roerbak 30 seconden en voeg dan de tomaten en lente-uien toe. Roerbak 5 minuten op middelhoog tot laag vuur en roer tot slot voorzichtig de miso en rijstazijn erdoor.
Schep de kant-en-klare noedels door de hete misotomaatboter en roerbak alles nog 2 minuten om de noedels zacht te maken. Proef en voeg als dat nodig is wat zeezout toe (wees er niet te scheutig mee, de miso is immers ook al vrij zout). Bestrooi tot slot met de geroosterde pijnboompitten en dien lekker heet op.
Eet smakelijk!
Het Groene Kookboek door Rukmini Iyer
Deze en twee andere overheerlijke recepten (deze vind je hier) van Rukmini Iyer spot je ook in Kek Mama Special LEVEL UP! en vind je in haar kookboek Het Groene Kookboek.
Anouk is trotse echtgenote van Erwin en mama van vier meiden: Aurélie (11), Emeline (10), Vieve (8) en Lilou (5). In hun levendige huishouden is het soms één en al chaos, maar liefde, gelach en spontane dansfeestjes voeren steevast de boventoon. Anouk deelt vol enthousiasme haar avonturen in het ouderschap.
Patricia van Liemt is radiopresentator, schrijver en moeder van Maria (15) en Phaedra (12). Ze schrijft rake, eerlijke, grappige en vooral herkenbare columns over haar leven.
We doen het allemaal wel eens: een zak vol cadeautjes met Sinterklaas en iets extra’s met Kerst. Want: kinderen blij, wij blij. Maar té veel cadeautjes geven, kan op de lange termijn nadelen hebben.
Ze is de hoogstgenoteerde vrouwelijke self-made miljonair in de Quote Top 100, maar dat was nooit haar doel. Sharon Hilgers van My Jewellery begon gewoon met fröbelen aan de keukentafel en van het een kwam het ander.
Tot 1956 werden vrouwen ontslagen als ze gingen trouwen. De tijden zijn sindsdien wel veranderd, zou je denken, maar zwangerschapsdiscriminatie komt helaas maar al te vaak voor. Marleen Staal merkte dat ze in de overdrive ging om zich te bewijzen toen ze zwanger was.
Terugkijkend leidde ze een luxeleventje toen ze maar zestien uur per week werkte. Maar nadat haar huwelijk strandde is Vivian fulltime gaan werken, met een eeuwig schuldgevoel naar haar kinderen toe als gevolg.