Ieder kind heeft in Nederland recht op onderwijs, sterker nog, er geldt een leerplicht vanaf 5 jaar. Toch kunnen niet alle ouders zich vinden in het Nederlandse onderwijssysteem. Sarah (41) en haar man kiezen daarom voor particulier basisonderwijs voor hun kinderen.
Lees verder onder de advertentie
Sarah en Thijs hebben samen twee kinderen, van 7 en 10 jaar oud. Dat zij hun kinderen uiteindelijk naar een particuliere school zouden brengen, hadden ze van te voren nooit bedacht. Toch zijn ze nog steeds heel blij met hun keuze.
Sarah: “Ik heb zelf als kind altijd moeite gehad met school, ik kon niet goed leren en er was geen aandacht voor alle talenten die ik wél had. Ik ben namelijk heel creatief en ondernemend, maar stilzitten en lezen en rekenen, dat was waar het bij mij op school om draaide.
Dus toen onze oudste drie jaar was, en we ons gingen oriënteren op basisscholen, wist ik dat ik een school wilde die niet zo prestatiegericht was. Daardoor kwamen we in eerste instantie uit bij de vrije school. Dat sloot redelijk goed aan bij onze visie.
Veel bezig zijn in de natuur en met de seizoenen, veel creativiteit en weinig prestatiedruk. We schreven onze zoon in en hij had daar een leuke kleutertijd.
Nieuwe particuliere school
Tot ik via via hoorde over een nieuwe school die zou worden opgericht bij ons in de buurt. Een particuliere school, waarbij de focus nog veel meer lag op groei en ontwikkeling en nog minder op presteren. Ik ben gaan informeren en al snel was ik razend enthousiast.
Het is een school waar ze veel aandacht besteden aan meditatie, yoga, natuur en het ritme van de seizoenen. Een soort vrije school xl zou je het wel kunnen noemen. De kinderen gaan hier ook minder naar school, namelijk maar drie dagen, maar het is wel door de overheid erkent als officiële particuliere B3-school.
Lees verder onder de advertentie
550 euro aan ouderbijdrage
Inmiddels zitten allebei mijn kinderen op deze school, die overigens maar een kleine 30 leerlingen heeft. En zijn we nog steeds even enthousiast. Het enige nadeel zijn de hogere kosten. De school ontvangt geen subsidie van de overheid, zoals de meeste andere scholen in Nederland. Daardoor is de ouderbijdrage een stuk hoger.
Lees verder onder de advertentie
Voor onze twee kinderen betalen we minimaal 550 euro per maand, soms nog wat meer. Dat is veel en we begrijpen ook dat niet iedereen dat zomaar kan betalen, maar wij vinden het wel het geld dubbel en dwars waard. Mijn kinderen zitten op een school waar ze écht kind kunnen zijn en zich kunnen ontwikkelen op hun eigen tempo en vanuit hun eigen interesse, dat is wat mij betreft onbetaalbaar.”
In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.
Er zijn van die geboortekaartjes die je op de koelkast plakt omdat ze zó schattig zijn. Mooie naam, lief fotootje, zacht gedichtje erbij — je kent het wel. En soms ook niet.
Tikkie ontvangen voor een halve wortel uit iemand anders’ maaltijdsalade? Serieus?! In deze rubriek verzamelen we de meest onterechte, ongemakkelijke en gewoon ronduit gênante betaalverzoeken. Wat ze gemeen hebben? Je zag ze in ieder geval niet aankomen.
Formule 1-coureur Max Verstappen heeft geen pitstop gemaakt op het circuit, maar in het ziekenhuis in Monaco. Daar werd hij afgelopen vrijdag, samen met zijn partner Kelly Piquet, trotse vader van dochter Lily. En hoewel de motoren van zijn bolide in Miami alweer ronken, staat zijn hoofd duidelijk nog bij de wieg.
Nathalie (30) dacht dat haar leven instortte toen haar partner haar verliet tijdens haar zwangerschap. Maar juist doordat ze een alleenstaande moeder werd, vond ze zichzelf terug.
Soms denk je alles perfect te hebben geregeld, totdat je een gigantische fout ontdekt als het al te laat is. Het overkwam Ilma met haar zorgvuldig voorbereide geboortekaartjes.