Met een vast slaapritueel leert je baby dat het tijd is om naar bed te gaan. Denk aan omkleden, knuffelen en samen lezen. Wij zochten alvast de leukste voel- en knisperboekjes voor ‘m uit.
Lees verder onder de advertentie
Bumba
Lees verder onder de advertentie
Als je baby nog klein is, knispert hij er met dit boekje heerlijk op los. Eenmaal wat ouder kun je ‘m nog prima gebruiken om samen te tellen en de seizoenen te leren: stuk gaat-ie namelijk niet.
– Zachte stof – Vier pagina’s – Met spiegeltje en bijtring
Is je baby klaar voor een gezellig ritje? Met dit boekje leert hij allerlei voertuigen kennen met z’n handjes: van glanzende auto’s tot zanderige graafmachines.
Voel aan de stofjes, raad wat er verstopt zit achter de doorkijkjes en sla de flapjes om. Met dit leuke boekje maakt je kind kennis met alle boerderijdieren.
Met de vriendelijke gezichten van de dieren in dit knisperboekje, gaat je kind automatisch ook met een glimlach naar bed. Extra leuk: je kunt ‘m uitvouwen tot een lang boekje.
Zodra je baby dit boekje over een vrolijke bij aanraakt, hoort hij geritsel. En krijgt hij geen genoeg van het doorbladeren? Dan kan het boekje gezellig mee in bad.
– Waterdicht – Ook te hangen aan de kinderwagen – 19 x 19 cm
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.