Zwanger na de eerste date: ‘De vader denkt dat ik hem erin heb geluisd’

17.02.2021 11:37
zwanger na eerste date carnaval Jessica Beeld: Shutterstock

Jessica (35), single en moeder van Dex (3), werd zwanger na een wilde avond tijdens carnaval. ‘Ik wist amper iets van hem, behalve dan dat hij geweldig kon zoenen.’

“Zelf houd ik het op een bedorven broodje kip en de daaropvolgende voedselvergiftiging, waardoor de pil niet werkte. De vader van mijn zoon denkt dat ik hem erin heb geluisd. Dat is niet waar. Want hoe blij ik nu ook ben met Dex, het single moederschap is niet het meeslepende, grootse leven dat ik voor mezelf had bedacht.
 

Carnavalsnacht

Vier jaar geleden vierde ik carnaval bij mijn nicht in Den Bosch. Ik twijfelde eerst nog of ik zou gaan, want de week ervoor had ik die voedselvergiftiging gehad. Maar ik voelde me weer prima, de drankjes smaakten goed en ik had het gezellig met ene Mark, een vriend van een vriend van mijn nicht. De feestavond sloten we af met een afterparty bij iemand thuis, waarbij ik met Mark wilde seks had in een kamertje. Niet iets wat ik normaal gesproken snel doe, maar door de drank was ik een stuk losser. Ik wist amper iets van deze Mark, behalve dan dat hij geweldig kon zoenen.

Ik was hem ook allang vergeten toen ik drie maanden later met allerlei vage klachten naar de huisarts ging. Misselijk, pijnlijke borsten, gewichtstoename. De vraag of ik soms zwanger was lachte ik weg. Nee hoor. Ik slikte braaf de pil en in mijn stopweken had ik nog – weliswaar lichte – bloedingen. Voor de zekerheid deed hij toch een test. En ja, hoor: zwanger. En niet zo’n beetje ook, bleek later uit de echo: ik was al veertien weken onderweg. Terugrekenend kwam ik precies op de carnavalsnacht uit.
 

Lees ook
Meteen zwanger na de eerste date: ‘Het was vijf weken na onze eerste zoen’ >

 

Op zoek

Ik schrok enorm. Hoe kon dit? Waarom overkwam me dit? En wat moest ik nu doen? Ik vroeg al mijn vriendinnen om raad. Daarnaast voelde ik stiekem ook blijdschap, want ergens had ik wel een kinderwens. Sowieso wist ik dat ik op zoek moest gaan naar Mark, want hij moest dit weten. Via Facebook had ik hem al snel gevonden. Dat was opnieuw schrikken: ik zag dat hij een paar weken eerder was getrouwd. Blijkbaar was ik zijn laatste uitspatting voor zijn huwelijk geweest.

Via Messenger stuurde ik hem een bericht. Eerst voorzichtig, een zogenaamde felicitatie met zijn huwelijk, ik wist niet of zijn vrouw meelas. Op zijn koele ‘dank’ heb ik hem gevraagd of ik hem mocht bellen. Toen hij dat weigerde, zei ik maar gewoon dat ik zwanger was van hem. Hij reageerde lullig, het was ónmogelijk dat het van hem was. Ik was volgens hem een sloerie die met Jan en alleman het bed in dook. En anders was deze zwangerschap opzet geweest. Daar trapte hij niet in, hij had geen interesse, ik moest mijn eigen problemen maar oplossen.
 

Alleenstaand moederschap

Ik had van alles kunnen doen: een DNA-test vragen, zijn vrouw bellen. Maar ik heb het gelaten. Ik had geen zin in drama. Zonde van mijn energie. In overleg met mijn familie en vriendinnen heb ik besloten voor het alleenstaand moederschap te gaan. Met hulp van hen red ik het, zij passen waar mogelijk op en springen vaak bij. Hoe pittig de beslissing ook was, het is de beste keuze ooit geweest. Dex is de liefde van mijn leven. De enige ook. Mijn wilde, actieve vrijgezellenleven is met zijn komst in één klap tot stilstand gekomen. Daten komt later wel weer.

Van Mark heb ik nooit meer iets gehoord, maar ik weet wel dat zijn vrouw inmiddels zwanger is. Tegen de buitenwereld zeg ik dat Dex van een donor is, dat houdt vervelende vragen en oordelen weg. Ooit zal ik Dex de waarheid vertellen over zijn biologische vader. Dan kan hij misschien zelf contact zoeken. Hopelijk gooit Mark voor hem niet de deur dicht.”
 

Dit artikel staat in Kek Mama 02-2021.

 

 

Meer verhalen over liefde en relatie? We selecteren de mooiste voor onze nieuwsbrief >