Vakantievertier: ‘Onze kinderen in het zwembad. Wij een wippartij op het balkon’

15.08.2023 15:07
vakantie wippartij balkon Beeld: Getty Images

Tijdens je gezinsvakantie snel een momentje alleen met je partner pakken op het balkon of op het dakterras, soms moet je creatief zijn voor wat ‘vakantievertier’.

Ymke (35), moeder van Daniek (2):

“Mijn ­ouders hebben een appartement in Spanje. Standaard ­gingen ze daar elke vakantie heen, tot mijn vader drie jaar terug overleed. Daarna zijn we er jaren niet geweest; mijn moeder wilde niet alleen gaan. Om die stap makkelijker te maken vergezelden mijn vriend Jouke en ik haar vorig jaar naar Spanje. Wij zouden tien ­dagen blijven, zij zes weken. We vonden het extra leuk voor Daniek, zo konden we haar laten kennismaken met ons geliefde Spanje.

Dansen op het balkon

We ­waren er een week toen oma en Daniek een siësta op de bank ­hielden. Jouke en ik verplaatsten ons naar het dakterras op de ­tweede etage. Dat is vrij ruim, zo’n vijftien vierkante meter. Op de twee ­lig­bedden hebben Jouke en ik heerlijk kunnen seksen. We waanden ons hele­maal vrij. De schuifpui op slot, het huis in slaap.

“We waanden ons hele­maal vrij. De schuifpui op slot, het huis in slaap”

Na een uurtje ­kwamen we weer beneden, waar mijn moeder Daniek een fruithap gaf. Toen ze ons zag, allebei met een rood, bezweet hoofd, mijmerde mijn moeder: ‘Oh, op dat balkon hebben je vader en ik zo vaak ’s avonds staan dansen’. Ik keek haar niet aan, maar wist precies wat ze verstond onder ‘dansen’.”

Lees ook – ‘Het grote gezelschap op onze bestemming bleek op seksvakantie’ >

Steengoed plekje

Theresa (38), moeder van Antonio en Gabriëlla (10):

“In de meivakantie huurden we een appartement op Samos, met aangrenzend zwembad. Onze kinderen hebben ieder drie diploma’s en zijn echte water­ratten, dus konden prima even alleen gelaten worden. Terwijl zij zich vermaakten met een duikspelletje in het zwembad, liep ik terug naar ons appartement, waar mijn man onderuitgezakt op het balkon zat met een koud glas ouzo.

“Ze hadden geen idee van onze wippartij, een paar meter hoger”

Voor de grap kroop ik op zijn schoot en maakte zijn gulp los. We hadden geen buren en het was een stenen balkon, niemand die ons zag. Alleen als ik me helemaal uitstrekte op zijn schoot kon je een stukje hoofdhaar van mij zien. Maar de tweeling was veel te druk met zichzelf en hadden geen idee van de wippartij van hun ouders, een paar meter hoger.”

Wil je nog meer mooie en herkenbare verhalen van mede-mama’s lezen? Neem nu een abonnement en ontvang Kek Mama elke maand als eerst op jouw deurmat.