‘Mijn partner wil op vakantie altijd gaan wielrennen’

05.05.2023 06:55
partner wielrennen vakantie Beeld: Getty Images

De vakanties uitzoeken op de aanwezigheid van fietsroutes of standaard de opvoeding van jullie kind op je schouders krijgen. Het is geven en nemen, dat partnerschap als ouders.

Kelly (31): “Bij ons thuis worden vakanties niet gekozen op de aanwezigheid van zee, strand of aantal zonuren, maar op de aanwezigheid van fietsroutes. Het liefst op bergwegen. Mijn man is wielrenner. Wielerfanaat eigenlijk. De laatste vakanties gingen we naar Zuid-Spanje, met de auto. Want: zijn racefiets.

Wielerfanaat

De plek was ideaal voor ons allemaal, want er waren ‘klimmertjes’, maar ook een zwembad en de zee. Dan kon Tim ’s morgens rustig zijn rondje fietsen en togen Sofie en ik alvast naar het zwembad bij ons appartement. Zo vroeg was de temperatuur goed uit te houden. ’s Middags gingen we uitgebreid lunchen en reden we naar het strand.

Maar nu heeft Tim iets anders in zijn hoofd. Deze zomer zou hij graag naar Noorwegen willen. Daar schijnen fantastische kronkel- en bergroutes te zijn door ruige natuur. Maar Scandinavië betekent ook: kans op slecht weer, kou en regen. Ik gun hem echt alles, maar dat gaat mij te ver.”

Lees ook – ‘Soms voel ik me meer single dan getrouwd, als mijn man weer eens aan het wielrennen is’ >

Eerlijk zullen we alles delen

Femke (29): “Mijn vriend Bas is idolaat van motorcross, bijna al zijn geld en tijd gaan eraan op. Ik laat hem zijn gang gaan, al komt de opvoeding van ons kind daardoor vaker op mijn schouders terecht. Het scheelt: mijn sport kan ik thuis in de slaapkamer vanaf een matje beoefenen. Voordat ik moeder werd, was ik yogadocente. Nu yoga ik alleen nog op momenten die mij goed uitkomen. Daarentegen ga ik twee keer per jaar een weekje in yogaretraite. Heerlijk. En dan zorgt Bas zonder morren voor onze peuter.”

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel
*Lees elke maand als eerst Kek Mama
*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.