Verschillend, maar wel gelukkig: ‘We hebben zelfs twee soorten pindakaas in de kast staan’

29.10.2021 08:51
verschillend wel gelukkig twee soorten pindakaas kast Beeld: Getty Images

Het klopt van geen kant en toch werkt het: mensen die niets gemeen hebben, maar al jaren een prima relatie hebben. “Als we er echt niet uitkomen, ga ik hem zoenen.”

Bourgondische Brabander Carin (39) en stugge Fries Falke (40) zijn veertien jaar getrouwd en de ouders van Tibbe (6) en Teun (3).

Carin: “Ik ga links, Falke gaat rechts. Altijd. Er is geen onderwerp waarover we niet verschillen. We hebben twee soorten pindakaas in de kast staan. Over politiek en het milieu maken we hoogoplopende ruzies. We vechten zelfs om de afstandsbediening.

Liefde

Wat ons bindt, is de liefde voor elkaar en onze kinderen. Zo simpel is het. Soms word ik er wel gek van. Het lijkt me zo leuk samen te fietsen, het liefst in matching regenjassen. Een middag te winkelen zonder dat hij om de vijf minuten zucht. Op vakantie een stuk over het strand te lopen in plaats van alleen maar te liggen. Een gesprek te voeren zonder te verzanden in welles-nietes-discussies.”

Lees ook: Deze ouders zijn nogal verschillend >

Rechtlijniger

Omwille van hun kinderen zou Carin meer op één lijn willen zitten. “De kinderen weten haarfijn bij wie ze moeten zijn. Ik ben makkelijker dan hun vader. Van mij hoeft er geen bord leeggegeten te worden, mag je om vier uur best een bakje chips en ik vertel rustig zes verhaaltjes voor het slapengaan. Falke is rechtlijniger en gaat echt met de kookwekker naast de kinderen zitten als die op hun iPad spelen.

Met als gevolg dat hij me regelmatig bestraffend toespreekt en we uren discussiëren over bed-, speel- en schermtijden. Gelukkig helpt seks altijd. Als een van ons tweeën het geruzie zat is, werkt de directe aanpak het best. Midden in de discussie de ander kussen en letterlijk de mond te snoeren.”

Dit artikel heeft eerder in Kek Mama gestaan.

Meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >