verschillend maar gelukkig Carin Falke
Beeld: Pexels

Het klopt van geen kant en toch werkt het: mensen die niets gemeen hebben, maar al jaren een prima relatie hebben. “Als we er echt niet uitkomen, ga ik hem zoenen.”

Bourgondische Brabander Carin (39) en stugge Fries Falke (40) zijn veertien jaar getrouwd en de ouders van Tibbe (6) en Teun (3).

Carin: “Ik ga links, Falke gaat rechts. Altijd. Er is geen onderwerp waarover we niet verschillen. We hebben twee soorten pindakaas in de kast staan. Over politiek en het milieu maken we hoogoplopende ruzies. We vechten zelfs om de afstandsbediening.
 

Liefde

Wat ons bindt, is de liefde voor elkaar en onze kinderen. Zo simpel is het. Soms word ik er wel gek van. Het lijkt me zo leuk samen te fietsen, het liefst in matching regenjassen. Een middag te winkelen zonder dat hij om de vijf minuten zucht. Op vakantie een stuk over het strand te lopen in plaats van alleen maar te liggen. Een gesprek te voeren zonder te verzanden in welles-nietes-discussies.”
 

Lees ook
Handige tips als jij en je partner verschillend denken over de opvoeding >

 

Rechtlijniger

Omwille van hun kinderen zou Carin meer op één lijn willen zitten. “De kinderen weten haarfijn bij wie ze moeten zijn. Ik ben makkelijker dan hun vader. Van mij hoeft er geen bord leeggegeten te worden, mag je om vier uur best een bakje chips en ik vertel rustig zes verhaaltjes voor het slapengaan. Falke is rechtlijniger en gaat echt met de kookwekker naast de kinderen zitten als die op hun iPad spelen.

Met als gevolg dat hij me regelmatig bestraffend toespreekt en we uren discussiëren over bed-, speel- en schermtijden. Gelukkig helpt seks altijd. Als een van ons tweeën het geruzie zat is, werkt de directe aanpak het best. Midden in de discussie de ander kussen en letterlijk de mond te snoeren.”
 

Dit verhaal is onderdeel van een interviewserie in het Kek Mama Liefdesboek 2018.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

alles ging mis vakantie
Beeld: Pixabay

Vermoeidheid en stress zorgden voor een hoop gedoe in de relatie van Irma. En toen liep haar vakantie ook nog eens compleet in de soep.

IRMA (38): “In anderhalf jaar kregen we een dochter en onze tweelingzoons. Het waren tropenjaren. Teun en ik reageerden alle vermoeidheid en stress op elkaar af. Het cliché: degene die het dichtst bij je staat, krijgt de meeste klappen.
 

Schrikbeeld

Ik veranderde in het schrikbeeld dat ik nooit had willen worden. Een verongelijkte, zeurende vrouw die dacht dat ze de kar alleen moest trekken. Teun zei dat we best een schoonmaakster of oppas konden nemen, maar dat kapte ik meteen af. Waarop Teun uit recalcitrantie nog minder in huis uitvoerde. Waarschijnlijk durfde hij dat ook niet meer, ik had toch op alles commentaar. Seks hadden we nooit, laat staan de slappe lach of een goed gesprek. Ik was op. Soms betrapte ik me weleens op de gedachte dat het misschien makkelijker was het dan ook maar echt alleen te doen. Dan weet je tenminste waar je aan toe bent, zo’n idee.
 

Lees ook
Je relatie goed houden na de tropenjaren: 'We groeiden volkomen uit elkaar' >

 

'Op vakantie ging alles mis'

Vorig jaar gingen we met de auto naar Italië. Teun had zowaar alles geregeld voor de vakantie, maar alles wat mis kon gaan, ging mis. We kwamen met pech langs de weg te staan, ons huisje lag naast een druk treinspoor, de airco deed het niet, onze peuter smakte van een trappetje in een restaurant en ik werd doodziek van twijfelachtige gamba’s. Alle redenen om elkaar de hersens in te slaan, zou je denken. Maar juist toen zag ik weer waarom ik als jonge student op Teun was gevallen. Teun die altijd rustig blijft. Die meteen de koe bij de horens vat en hulp regelt of zelf het probleem oplost. Teun die nooit in paniek raakt, en mijn haren vasthoudt als ik moet overgeven. Míjn Teun.

 

Keerpunt

Die vakantie is gek genoeg een keerpunt geweest. Ik zag Teun ineens weer als de lieve en trouwe man, niet meer als blok aan mijn been. We hebben de crisis overleefd. Alleen kies ík voortaan ons vakantieadres uit.”

 

 

Dit artikel staat in een Kek Mama Zomerboek en is al een keer eerder gepubliceerd.


 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

fotoserie-mannenacties-eeuwig-single

Moeten dealen met een omhoogstaande toiletbril is nog tot daaraan toe, maar uit onderstaande fotoserie blijkt dat leven met een man soms vraagt om íets meer... geduld.

Want hoe lastig is het om een verpakking op de juiste manier open te maken?

 

Een nieuwe toiletrol op te hangen...

 

De was IN de wasmand te gooien...

 

Lees ook
Fotoserie: 8x mannen die het vaderschap iets eh, 'anders' hadden voorgesteld >

 

Of een koekjestrommel te vullen?

 

En dit gebeurt er dus als je een man vraagt om de vaatwasser in...

 

En uit te ruimen.

 

Of als je vraagt om een blikje tonijn van de supermarkt...

 

Wat moet je hier nu mee?

 

Dus...

Bron: BuzzFeed

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >