Verliefd op een schoolpleinvader: ‘We kregen steeds meer contact’

30.05.2018 15:02
schoolpleinvader scheiding Beeld: Pexels

Als je iets krijgt met een schoolpleinvader, geniet iedereen mee. De juf, de kinderen, alle andere ouders. “Er is nog nooit zoveel geroddeld.”

RENATE (42): “Vier jaar geleden ging ik scheiden, tegelijk met een moeder van school. Onze jongste zonen zaten samen in groep 6; ik kende haar man en zij de mijne. Omdat we door de scheiding zoveel raakpunten hadden, kregen we steeds meer contact. Haar man en ik, om precies te zijn. Doordat hij meestal thuis was als mijn zoon bij de zijne speelde, bleef ik steeds vaker met hem kletsen. Vaak zat ik voor ik het wist met een glas wijn aan het kookeiland terwijl onze jongens nietsvermoedend om ons heen speelden. Ik kon heerlijk met hem praten. En lachen, trouwens. Al snel was ik stapelverliefd.

 

In de tussentijd

Wat ik niet wist, was dat onze aanstaande exen in de tussentijd ook zo het een en ander deelden. Ik was zo druk bezig met mijn eigen verliefdheid dat ik met de stomheid geslagen was toen mijn ex opbiechtte dat hij verliefd was op de ex van mijn minnaar. Sterker nog: hij had een appartement gevonden en wilde daar met haar gaan wonen. Ergens was het wel een opluchting, dat niemand een treurende partner achterliet. Dat de ouders op school ons geamuseerd de swingers noemden, deerde me niet; ik was hooguit bezorgd wat dat zou doen met onze kinderen. Maar die leken er weinig van mee te krijgen. Sterker nog: ze vonden het grappig dat hun ouders ‘van plek hadden gewisseld’.
 

Lees ook
Verliefd na je scheiding in 21 overdenkingen >

 

De baby

De sfeer sloeg om toen de exen binnen een jaar een baby kregen. Ik was blij voor ze, maar drie keer raden bij wie die baby werd gedropt toen ze moesten klussen in hun vers aangeschafte liefdesnestje. Mijn jongens vonden het wel gezellig, hun halfzusje elk weekend over de vloer. Ik was minder ruimdenkend; na een paar weken wenste ik de exen veel succes en gaf ze het nummer van een oppas.

 

Grapjes

De eindmusical van onze zonen verliep wat stroef, zeker toen een schoolvader grapte: ‘We hebben voor jullie gezinnen maar een bank vrij gehouden.’ De hele voorstelling voelde ik de ogen in mijn rug prikken. De jongens zitten inmiddels op de middelbare school: wat ben ik blij dat ik ons privéleven eindelijk buiten het schoolplein kan houden.”

 

Dit artikel staat in Kek Mama magazine en is al een keer eerder gepubliceerd.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >