ex beste vriendin
Beeld: Pixabay

Je moet er maar tegen kunnen dat je man dik bevriend is met zijn ex. “Gaan we naar zijn moeder, wil ze gezellig mee.”

Zo zijn er mannen die op de eerste date al duidelijk maken dat er niets en niemand tussen hem en zijn ex mag komen. “Ik moest maar snel vriendinnen met haar worden, zei hij.”

Zodra ik de kroeg binnenstap waar we hebben afgesproken, word ik naar hem toegezogen. Ik trek mijn buik in en zwiep mijn haar over mijn schouder: dit is mijn kans om een verpletterende indruk te maken. Wow, zo makkelijk gaat dat dus. Mijn eerste date sinds mijn scheiding, en kijk nou wat een plaatje. ‘Wat heb je aan?’ appte ik nog, onderweg naar de stad. Ik moest er niet aan denken dat ik hem straal voorbij zou lopen. ‘Mijn boerenkiel’, antwoordde hij doodleuk.
 

Ont-zet-tend close met zijn ex

Die kiel blijkt een houthakkershemd en na zijn tweede slok van de goedkope chardonnay is mijn date maar meteen duidelijk: er zijn een paar spelregels. Hij legt zijn hand op tafel en kijkt me doordringend aan. “Ik ben ont-zet-tend close met mijn ex”, zegt hij. “Het is van groot belang dat jullie wel vriendinnen worden. Mijn kinderen moeten je fantastisch vinden. Als zij je niet leuk vinden, houdt het op. En ik zit dus elk weekend fulltime op de hockeyclub. Daar moet je wel van houden, want ik vind het belangrijk dat je daarbij bent – in gepaste kledij uiteraard. Kun je meteen een glas wijn drinken met mijn ex. Of twee natuurlijk.”

Ik weet niet of ik moet lachen of huilen en stamel iets over dat exen voorlopig een ver-van-mijn-bedshow zijn, en of we eerst eens een glaasje zullen drinken. Nog geen anderhalf uur na onze kennismaking vraag ik de rekening, die hij me zonder morren laat betalen. Op de stoep krijg ik drie zoenen, waarvan de laatste me net iets te lang duurt. “Ik voelde echt een klik”, zegt hij. “Wat doe je zaterdag? Ik weet zeker dat mijn ex het ook leuk vindt je te zien op de hockeyclub.”
 

De markt verkend

De man van Zara heeft vele exen en met allemaal is hij nog dik bevriend. En zij maar vrolijk knikken. “Ach, ik ben toch de leukste.”

De man van Zara (37) maakte er nooit een geheim van dat hij flink de markt heeft verkend voordat hij met haar trouwde. “Kan mij het schelen, dacht ik. Ik ben toch de allerleukste en met mij heeft-ie een kind. Waar ik niet op had gerekend: Koen is met al zijn exen bevriend. Met de een inniger dan met de ander; sommigen ziet hij alleen op verjaardagen of de tennisclub, maar van zijn laatste ex komen zelfs haar honden weleens logeren.

Een beetje raar is het wel. Werd-ie veertig, waren al zijn exen op het feest. En zijn werkgever maar begripvol knikken bij elk voorstelrondje: ‘Nou, en dit is huppeldepup, óók een ex.’ Ik keek om me heen en realiseerde me ineens dat mijn man met iedere aanwezige vrouw het bed had gedeeld, op mijn zussen en zijn moeder na.”

Nou ja, het is wel een prettig idee dat we goed bevriend zullen blijven mochten we uit elkaar gaan. Het is ook leuk dat Koen zo in het leven staat.”
 

'Leuk stel, dacht ik nog'

Soms gaat die vriendschap wel heel ver. Toen Pip met Moisès trouwde, vroeg hij zijn ex als getuige.

Pip (35) leerde Moisès nota bene kennen via zijn ex. “We waren 25 en zaten in hetzelfde surfgroepje. Ik raakte met haar aan de praat toen ze in de armen van Moisès lag. Leuk stel, dacht ik nog. Tot zij overeind kwam, naar Moisès knipoogde terwijl ze een vaag wuifgebaar maakte en zei: ‘Als jullie nou eens verder kletsen, dan ga ik surfen.’ Moisès maakte direct duidelijk dat ze zijn ex was. Binnen een uur zaten we te zoenen.

Ze bleek zijn beste vriendin te zijn. Ze was getuige op onze bruiloft, ze was er toen onze kinderen geboren werden, en ze was er toen mijn schoonmoeder overleed. Ze is zelfs een paar keer mee geweest op vakantie. Paste zij op terwijl Moisès en ik uit eten gingen, en doken zij en ik een stadje in, terwijl hij bij de kinderen bleef. Ze is niet mijn beste vriendin, maar wel een heel dierbare.

Ik begrijp waarom zij niet bij elkaar pasten. Zij is een vrije vogel, wars van conventies, hij houdt van regels en regelmaat. Dat zij single is, vind ik niet bedreigend. Ik weet hoeveel Moisès van me houdt: de verhoudingen zijn duidelijk.

Het gebeurt regelmatig dat ze blijft eten, onze kinderen naar bed brengt en daarna blijft hangen. Als ik om elf uur aftaai, chillen zij en Moisès soms nog uren door. ‘Ben je nooit bang dat er van alles gebeurt, na een paar flessen wijn’, vragen vriendinnen weleens. Nee, ik ga rustig slapen. Als ik met ze mee zou doen, zou ik er de volgende dag bijzitten als een zombie. Dát zou pas bedreigend zijn voor mijn huwelijk.”
 

Dodelijk saai

Samen naar een lezing, Fiona moet er niet aan denken. “Ik ben blij dat hij dat met zijn saaie ex doet.”

“Ach, het is niet voor niets zijn ex; als ze leuker was dan ik, zouden ze nog wel samen zijn.” Fiona (39) vindt het prima dat Alain en zijn ex dikke vrienden zijn. “Ik begrijp alleen niet wat hij in haar ziet, ik vind haar dodelijk saai. Ze gaan samen naar het museum, een lezing, of iets anders waarvan ik de lol niet inzie. Kan me niets schelen, met mij gaat hij naar concerten en met mij ligt hij in bed. Bovendien vind ik zo’n beste vriendin gezonder dan een beste vriend met wie hij elk weekend naar het café gaat terwijl hij flirt met andere vrouwen.”
 

Lees ook
'Soms lijkt het wel of mijn vriend een relatie heeft met zijn moeder, in plaats van met mij' >

 

Het lijkt net een trio

De ex van man Maarten heeft zelf geen leven. Daarom trekt ze op met zijn gezin. Pardon?

Henriëtte (39) vond het aanvankelijk nog wel aandoenlijk, dat haar man Maarten zo close is met zijn ex. “Ze hebben tien jaar samengewoond, dus ze delen een heel verleden. Maar inmiddels zijn Maarten en ik getrouwd, hebben we twee kinderen en vormen we een braaf gezinnetje. Dat lijkt Maartens ex totaal niet aan te voelen. Gaan we op zondag bij zijn moeder eten, wil ze mee. Plannen we een dagje naar de dierentuin, meldt Maarten terloops dat zij ook aanhaakt. Als ik daarvan baal, zegt hij: ‘Joh, laat haar lekker, zij heeft niemand.’ Soms heb ik het idee dat we een trio vormen.”
 

'Ze heeft nog steeds de sleutel'

Lig je op de bank te vrijen met je man, hoor je opeens de voordeur en dendert zijn ex je huiskamer binnen. “Ik dacht dat ik gek werd.”

Beste vrienden met zijn ex: je zal zo’n man maar hebben. Jolanda (36) weet er alles van. Haar vriend Paul lijkt vergroeid met de vrouw met wie hij drie kinderen kreeg. “We wonen met mijn dochter en zijn kinderen in het huis dat zij ooit samen kochten. Ze heeft nog steeds de sleutel – en gebruikt die ook. Om even iets op te halen van een kind. Plotseling haar kunstschaatsen moet hebben. De fietsen van hun kinderen in onze schuur te parkeren. Of de koelkast te vullen voordat we terugkomen van vakantie.

Het is alsof zij het nog altijd als haar huis beschouwt. Wat ik best snapt als je er jarenlang hebt gewoond, maar kom op: mijn meubels staan er en Paul en ik wonen al vier jaar samen. Zij heeft een nieuw huis met haar nieuwe man. Het lijkt wel alsof ze mijn aanwezigheid in het leven van haar ex niet voor vol aanziet, alsof ze vindt dat ze meer rechten heeft.

Onzin, vindt Paul. Hij is van haar gescheiden en zij is hertrouwd, dus ik heb geen enkele reden iets te vrezen. Ik moet maar accepteren dat zij als moeder van hun kinderen altijd een belangrijke rol zal spelen in zijn leven, helemaal omdat ze nog dikke vrienden zijn – sinds hij haar heeft vergeven dat ze hem verliet voor die nieuwe man. Natuurlijk wil ik dat accepteren, maar hoe onbescheiden ze zich opstelt in ons leven is ronduit bloedirritant.
 

Onaangekondigd binnenvallen

Toen ze onaangekondigd binnenkwam terwijl wij half ontkleed op de bank lagen, was voor mij de maat vol. ‘O,’ zei ze, ‘waren jullie bezig? Ik ben zo weer weg hoor’ – en stormde door naar boven. Woedend stoof ik op van de bank – mijn beha bungelde achter me aan. ‘Hoe zou jij het vinden als míjn ex hier te pas en te onpas binnen viel?’ gilde ik tegen Paul. ‘Als jij in je nakie uit de badkamer komt en hij plompverloren voor je neus zou staan?’

Nadat we onszelf een beetje hadden gefatsoeneerd en zijn ex weer naar beneden kwam, heeft Paul haar uitgelegd dat dit zo niet langer kon. Ze heeft haar sleutel niet ingeleverd, maar beloofde hem alleen te gebruiken als wij daar eerst nadrukkelijk toestemming voor geven. Prima. Ze woont om de hoek, het is voor iedereen wel zo praktisch als ze naar binnen kan als wij er niet zijn. Al is het maar om de koelkast vol te stoppen wanneer we terugkomen van vakantie.”

 

Dit artikel staat in Kek Mama 05-2018.

 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

man hobby vissen
Beeld: Unsplash

Hij zal maar elke avond op de bank liggen. Of nooit iets doen in het huishouden. Nee, deze mannen zijn werkelijk voorbeeldige vaders en echtgenoten. Alleen: die blóódy hobby.

Vincent (35), de man van Anjani (32), besteedt de helft van het boodschappenbudget aan zijn zoutwateraquarium. Anjani: “Zijn ‘bakkie’, noemt ‘ie het. Nou, laat die verkleining maar achterwege: achter onze bank staat een tank van tweehonderdvijftig liter, die de woonkamer ’s avonds in TL verlicht. Onze kinderen, nu twee en vijf, vinden het geweldig. Ze hebben allebei hun eigen anemoonvis, die om de zoveel tijd het loodje legt. Niet dat zíj dat weten; mijn man vervangt ze stilletjes voor nieuwe. Van twintig euro per stuk. Een stukje biefstuk voor het hele gezin is goedkoper – en ondertussen bid ik keer op keer dat hij de kinderen voor blijft, als er ’s ochtend weer eens één ondersteboven aan het wateroppervlak drijft.

Ieder zijn hobby. Dus toen Vincent zeven jaar geleden bij me introk en zijn nano-aquarium mee zeulde, vond ik dat helemaal prima. Het zag er zelfs wel gezellig uit, zo’n wit designaquarium op het dressoir, met een paar felgekleurde guppen. Eens in de zoveel tijd veranderde hij van samenstelling - ‘bestand’ heet dat dan officieel - en zwom er opeens een school kardinalen of platy’s rond. Maar zo lang dat geen ingrijpend effect had op mijn interieur, kon dat mij gestolen worden.

 

Zo lekker dichtbij de natuur

Er kwam een tweede ‘bakkie’ bij. Met biotopen. Nou, dat is een wetenschap op zich, want het ‘brengt de natuur zo lekker dichtbij’. Maar dan wel die uit de Amazone. Maak dat maar eens na, in je Nederlandse Vinex-woning. Elk weekend zat ‘ie in de speciaalzaak, waar hij tientallen euro’s uitgaf aan pompen, filters en bodembedekking. Geen probleem zo lang er nog geen kinderen waren; we hadden allebei ons eigen inkomen, en besteedden dat buiten de gezamenlijke huur naar eigen goeddunken.

Maar toen ontdekte hij dus het zoutwaterleven. Zo ongeveer tegelijk met de geboorte van onze tweede. Luiers en flesvoeding kosten een flinke duit, maar neem er eens zo’n miniatuur-oceaanleven bij. Alsof je een heel gezin extra onderhoudt. Ons boodschappenbudget is vijfhonderd euro per maand, maar alleen al naar die vissen verdwijnt zeker een slordige honderdvijftig.

 

Blauwe nachtlamp voor de woonkamer

Het is niet dat we erdoor in de problemen komen, en ik heb ook de nodige uitgaven die in zijn ogen nutteloos zijn. De nagelstudio bijvoorbeeld, elke drie weken, en het straighten van mijn haar. Wat ik irritanter vind, zijn alle uren die hij doorbrengt op internetfora over vissen. Dat is een wereld apart; ik versta de helft niet van wat ze er schrijven. Als ik ’s avonds naar bed ga, en het aquarium op blauwe nachtlamp zet, schijnt uit de werkkamer nog het licht van het computerbeeldscherm. Dan weet ik dat ik de volgende dag weer een nieuwe huisgenoot kan verwachten. In de vorm van een Amphiprion Clarkii, Hemigymnus Melapterus, of een ander waterdier met een onuitspreekbare naam.

 

Lees ook:
'Soms lijkt het wel of mijn vriend een relatie heeft met zijn moeder, in plaats van met mij' >

 

Legertentje aan een slootje

Voor hetzelfde geld had Vincent in de hondentraining gezeten, met een kennel die de hele tuin beslaat, en drie bloeddorstige herders. Of zocht ‘ie de vissen liever in het wild, hele weekenden in zo’n legertentje aan een slootje - terwijl ik alleen met de kinderen zit. Het kan altijd erger. Ondertussen hoop ik maar dat dat aquarium nooit lek raakt. En dat de buurman onze buurman blijft, want hij is de enige die Vincent het toevertrouwt om tijdens onze vakantie de boel in leven te houden. Als het ooit aankomt op een keuze tussen het gezin en de vissen, is de beslissing natuurlijk zo gemaakt. Maar zo ver zou Vincent het nooit laten komen, want als ik eerlijk ben, is ons gezin juist compleet met elkaar, de kinderen én al die peperdure waterdieren.”

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

carina gaat vreemd man accepteert

Swingen, parenclubs, erotische feesten of een open huwelijk. Het lijkt wel of steeds meer mensen ervoor kiezen om seks buiten de deur te hebben. “Het is onze manier om ons huwelijk goed te houden.”

“Als vader vind ik hem geweldig, maar als minnaar scoort Sjoerd een stuk minder hoog op de ranglijst.” Carina (42), moeder van tweeling Finn en Senna (10) is veertien jaar samen met Sjoerd (42). “We hebben nooit een spetterend seksleven gehad, maar sinds de geboorte van de kinderen is het minder opwindend dan ooit. Seks met Sjoerd betekent teder de liefde bedrijven, terwijl ik verlang naar alle remmen los en gepassioneerde toestanden. Daarom ben ik het twee jaar geleden buiten ons keurige rijtjeshuis gaan zoeken.”

 

Uiting van liefde

Carina date nu af en toe met medeweten van haar man. “Sjoerd zei dat hij altijd al wist dat ik een vrije geest had. Niet voor niets draag ik heel bewust geen trouwring. Daarom stond hij niet negatief tegenover mijn verlangen, maar hij was wel bang wat de mensen ervan zouden denken. En dat hij me kwijt zou raken.”

Na veel gesprekken kon Carina hem ervan overtuigen dat de mogelijkheid ook met anderen te vrijen een ultieme uiting van hun liefde voor elkaar was. “Je gunt elkaar iets wat je thuis niet kan krijgen. In plaats van gefrustreerd, lopen we nu allebei blij rond. Gemiddeld vrijen we eens per week met een ander en daarnaast hebben we ook nog een keer samen seks. Dat kan heel goed naast elkaar bestaan. Ik heb een tijd een minnaar gehad op wie ik smoorverliefd was, maar het deed absoluut geen afbreuk aan mijn liefde voor Sjoerd.”

 

Geen details en discretie

Ze maakten goede afspraken: altijd veilig en nooit stiekem. “Dus geen geheimzinnige appjes of smoesjes over overwerk. Hoe gek het ook klinkt, we zijn tégen vreemdgaan omdat dat respectloos is.” Omwille van Sjoerds gevoelens, deelt Carina geen details. “Ik vertel na afloop echt niet dat ik drie keer achter elkaar ben klaargekomen.” Ook discretie is een keiharde voorwaarde. Naar vrienden zijn ze open over hun levensstijl, hun ouders en kinderen hoeven het niet te weten.”

Voor Carina is haar open relatie het beste alternatief voor vreemdgaan. Ze raadt het seksueel uitgebluste stellen aan. “In de huidige maatschappij is het niet meer vanzelfsprekend dat we veertig jaar bij dezelfde baas werken, waarom dan wel veertig jaar met één en dezelfde partner?” Volgens haar voorkomt het scheidingen en houdt het gezinnen bij elkaar. Cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) tonen aan dat er jaarlijks in Nederland 110.000 mensen hun relatie beëindigen. Geschat wordt dat in ongeveer 40 procent van de gevallen ontrouw de voornaamste reden is.

 

Ik hou van twee mannen

Als alternatief voor het oude, vertrouwde huwelijk zijn er ook andere relatiemodellen mogelijk. Van simpelweg elkaar wat meer vrijheid gunnen tot polyamorie. Een term die schrijfster Ageeth Veenemans tien jaar geleden voor het eerst introduceerde en betekent dat je van meerdere mensen tegelijk kunt houden. Ze schreef er een bestseller over: Ik hou van twee mannen – Polyamorie, liefhebben zonder grenzen. Ook is ze initiatiefneemster van de dating site PolyAmorieMatch.nl. Hoeveel mensen meerdere liefdes naast elkaar hebben, is onbekend, maar het aantal google-hits op de zoekterm polyamorie steeg na het verschijnen van het boek op de Nederlandse pagina’s van 953 in 2005 naar 83.100 in 2015.

Ook swingen lijkt in populariteit toe te nemen sinds het taboe hierop werd doorbroken door de tv-serie Nieuwe buren. Bij swingen besluiten paren samen seks te hebben met anderen. Precieze cijfers zijn er niet, maar volgens schattingen zouden er in ons land zo’n 15.000 stellen met enige regelmaat swingen. Thuis of in clubs. In Nederland zijn zo’n twintig officiële parenclubs waar je kunt eten, dansen en de sauna in kan duiken, maar ook openlijk seks kunt hebben met elkaar en anderen.

Naast deze clubs is erotisch uitgaan enorm in opkomst. Bijna elke week wordt er wel ergens een erotisch feest georganiseerd met namen als Prikkelgeil, Bitch en Eyes Wide Shut. Kijk maar eens op partyflock.nl. De dresscode is meestal sexy of naughty with style. Flirten en uitdagen is een must, maar echt swingen is meestal niet de bedoeling, al zijn er ook feesten met speciale ruimtes waar mensen daadwerkelijk tot actie kunnen overgaan.
 

Lees ook
Getrouwd en toch op Tinder: 'Ik lunchte met de één, zoende met de ander' >

 

Langgekoesterde fantasie

Vorig jaar opperde Peter (39), de vriend van Liesbeth (41), een bezoek aan een parenclub. Ook al waren ze toen pas twee jaar samen, de sjeu was eraf. De laatste keer seks dateerde alweer van weken terug. Peter wilde een langgekoesterde fantasie in praktijk brengen: hoe opwindend zou het niet zijn bekeken te worden als zij samen vreeën? Dat leek Liesbeth ook wel lekker, maar ze vond het ook een beetje eng. Wat voor mensen zouden er in zulke clubs komen? Uiteindelijk won haar nieuwsgierigheid het. Tijdens het eerste bezoek werd ze aangenaam verrast. “Het publiek is er niet anders dan op zaterdag bij een willekeurige Albert Heijn: knap, lelijk, dik, dun en gemiddeld tussen de 25 en 50 jaar.”

Liesbeth en Peter hebben samen een dochter van twee, daarnaast heeft Peter nog twee zoons uit een eerdere relatie. “Als moeder sta ik altijd aan”, bekent Liesbeth. “We noemen elkaar nog net geen papa en mama, maar de momenten zonder kinderen zijn schaars. Vanuit die moederrol vind ik het ingewikkeld om te schakelen naar erotiek. Ik heb flink wat stimulans nodig om in de stemming te raken en mijn gedachten erbij te houden: porno, rollenspelen, dirty talk.”

 

Wekenlang napret in bed

Om hun seksleven sprankelend te houden, bezoeken ze inmiddels eens per drie maanden een parenclub. “Mijn ouders passen dan op onze dochter, onder het mom van een dagje sauna. Niet helemaal gelogen; er zit ook een sauna bij de club, alleen een tikkie anders.” Het stel is iedere keer een stapje verder gegaan. Van kijken en dansen, naar samen vrijen en bekeken worden, tot seks met andere mensen. “We zijn soft swappers: we doen alleen aan voorspel met anderen. Orale seks is geen punt, maar echt geslachtsgemeenschap hebben we uitsluitend met elkaar. Soms vragen we er een vrouw bij, soms een ander stel.”

Of ze ooit verder gaan, weet Liesbeth niet. “Het is toch elke keer een grens die je overgaat en je moet elkaar honderd procent vertrouwen. Na elk bezoek analyseren we de avond. Hoe vonden we het? Kregen we genoeg aandacht van elkaar? Is er iets gebeurd wat we minder prettig vonden? Zodra er jaloezie optreedt, haken we af en gaan we terug naar het begin: alleen kijken en bekeken worden. Dat is op zich al superspannend.” Liesbeth vindt hun seksleven erg opgefrist sinds ze parenclubs bezoeken. “Van een schamele eens per drie weken, doen we het nu eens per week. De ervaringen die we opdoen in de clubs en de beelden van andere vrijende mensen, staan garant voor nog wekenlang napret in ons eigen bed.”

 

Vreemdgaan met permissie

Jaloezie was de grote spelbreker bij de poging van Irene en Renzo elkaar meer vrijheid te gunnen. “Mán, ik wist niet dat ik zo jaloers kon zijn”, verzucht Irene (38), getrouwd met Renzo (42) en moeder van dochters Isis (11) en Bo (8). “Na twaalf jaar huwelijk bungelden we niet meer in de lampen. Ik wist precies wat er gebeurde als ik Renzo hier kuste of daar streelde. Het was allemaal voorspelbaar en soms deden we het maanden niet. Om ons heen zagen we vrienden uit elkaar gaan, opgeslokt door de sleur van het dagelijks leven, het werk en het runnen van de BV Gezin.” Na een aantal goede gesprekken waren Renzo en Irene het eens. Zij zouden níet in de sleurvalkuil stappen en elkaar af en toe een verzetje tussen de lakens gunnen. Vreemdgaan met permissie, eerlijk en discreet.

Geïntrigeerd door de reclame voor overspelsites doken ze samen achter de computer om ieder een eigen account aan te maken. Irene postte een vakantiefoto in bikini waar ze haar hoofd vanaf had gehaald. Dat bleek een regelrecht succes. “De eerste avond had ik al 47 reacties. De volgende dag stroomde mijn mailbox vol.”


Honderd hysterische appjes

Irene ging twee keer op date. De eerste keer bleef het bij een witte wijn en drie kussen op de wang (‘Wat een creep!’). Op de tweede avond zoende ze wel met de heer in kwestie, maar speelde haar geweten op. “Het voelde toch alsof ik Renzo bedroog.” Voor haar was het experiment misschien niet geslaagd, Renzo mocht het ook eens proberen. Dat ging mis. “Renzo was amper een half uur de deur uit, of ik werd gek. Ik begon te hyperventileren. Ik heb hem geloof ik in een minuut tijd honderd hysterische appjes gestuurd. Daarna belde ik hem jankend dat hij Nu Naar Huis Moest Komen. Zwaar gênant natuurlijk, maar ik trok het niet.”

Gelukkig voor hun relatie, stond Renzo binnen tien minuten op de stoep. Hij nam Irene niets kwalijk. “Je moet het eerst zelf ervaren om te weten of je het aankunt.” Hun profielen werden dezelfde avond nog verwijderd. Toch heeft ze achteraf geen spijt. “Dit avontuur heeft ons seksleven een enorme boost gegeven. De gedachte dat een andere vrouw mijn man begeerde, gaf me een soort roedelinstinct. Ik moest mijn man en mijn gezin beschermen. Sindsdien doen we het zeker drie keer per week.”

Carina en Sjoerd weten jaloezie na twee jaar nog steeds buiten de deur te houden. Al zijn de rollen inmiddels omgedraaid. Carina heeft op het moment geen minnaar, Sjoerd heeft daarentegen al een paar maanden een vaste vriendin. Even slikken, maar dat is risico van het vak. Carina heeft dan ook nog steeds geen spijt. “Het is een keuze om de ander niet als jouw bezit te zien. Sjoerd en ik zijn soulmates en dat verandert niet. We matchen perfect als ouders en zijn voor altijd verbonden door onze zoons, maar seksueel past deze vrouw veel beter bij Sjoerd dan ik. Wie ben ik om hem dat te misgunnen.”
 

Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >