mama ging vreemd op vakantie
Beeld: Unsplash

Door de hitte bevangen, omdat ze doodongelukkig waren in hun relatie, of gewoon omdat het ze overkwam. Een slippertje op het strand: deze zomer vertellen moeders over die ene, verboden vakantieliefde.

Marleen (34) zat in haar Toscaanse vakantievilla plotseling te zoenen met één van haar beste vrienden.

“Het was de alcohol, zeiden we achteraf. Een beetje ballorigheid; de hele vakantie maakte iedereen al seksuele toespelingen naar elkaar. Feit is dat nu, twee jaar later, de spanning tussen Ralph en mij nog steeds onstuitbaar is.

We waren op vakantie met twee bevriende gezinnen. Mijn man, onze zonen van toen vier en zes en ik vertrokken twee dagen eerder dan de rest. We maakten het huis alvast gezellig; hingen buiten lampionnen op, vulden de koelkast met hapjes en liters wijn en genoten van twee dagen totale privacy met z’n viertjes. Er was geen vuiltje aan de lucht: de kinderen speelden de hele dag in het zwembad en man en ik vreeën na zonsondergang aan de waterkant.

 

Hand op mijn heup

Ralph en zijn gezin waren nog geen halfuur gearriveerd, toen hij iets te dicht tegen me aan bij het aanrecht kan staan. Hij sloeg zijn arm laag rond mijn middel, en legde zijn hand op mijn heup. “Wat heb je alles tóp geregeld, Mar”, zei hij. Zijn hand voelde alsof hij mijn hele lichaam omvatte: ik werd overvallen door pure lust. Ik schrok ervan; ik kende Ralph al jaren en was ook bevriend met zijn vrouw. Bovendien: ik zou het niet in mijn hoofd halen iets met een ander te beginnen; mijn man en ik waren dolgelukkig.

Ralph voelde dezelfde spanning. We hielden ons gedeisd binnen de groep. Kookten om de beurt in tweetallen en dineerden eindeloos. Hele dagen brachten we door met eten en drinken aan de lange, houten tafel in de tuin, terwijl de kinderen in het zwembad lagen. One big, happy family: Toscaanser kon niet. Een droomvakantie.

 

Oogcontact

Maar met de dagen groeide de spanning. Een korte aanraking wanneer we elkaar passeerden in huis. Wanneer ik mijn kinderen in bed legde, volgende hij heel toevallig met de zijne. Eén seconde oogcontact, en ik stond tien minuten bij te komen in de keuken. Ik lag er wakker van.

We waren een avond flink doorgezakt, toen Ralph, mijn man en ik als laatsten achterbleven aan de rand van het zwembad. We kletsten en lachten en uiteindelijk taaide ook mijn man af. ‘Ik zie je zo schat’, zei hij, ik doe morgen de kinderen wel’.

Mijn hart bonsde in mijn keel. Ralph en ik zwegen misschien twee minuten, maar het voelde als een halfuur, toen hij vroeg: ‘Wat is dit, Mar?’ Voordat ik iets kon uitbrengen, kuste hij me. Of ik hem – daar kibbelen we nog steeds over. Even maakte ik me los. Dit mócht helemaal niet. En wat als iemand naar buiten zou komen? Maar het gevoel was te sterk. Het zoenen werd heviger, en na een minuut of tien wist ik me toch van hem af te duwen. Ik wilde niks liever dan met hem vrijen, maar kon het niet. Niet naar mijn man en kinderen, niet naar zijn vrouw.
 

Lees ook:
‘Ik wilde gewoon aandacht' >

 

Stoeien in het zwembad

De spanning bleef onverminderd hangen, maar we handelden er niet naar. Eenmaal thuis biechtte ik het wel op aan mijn man. ‘Wat is er tussen jou en Ralph?’, vroeg hij me op een avond op de vrouw af. Ik vertelde over de kus, maar ook dat het geen liefde was en dat er verder niks was gebeurd. We besloten het er ook met z’n vieren over te hebben, en gelukkig reageerde ook de vrouw van Ralph laconiek. ‘Kan een keer gebeuren’, was het eindoordeel; we zochten allemáál de hele vakantie al de grens op van wat toelaatbaar was. Stoeipartijtjes in het zwembad, seksueel getinte grappen; we deden er allemaal aan mee.

De kus zit onze vriendschap én mijn huwelijk niet in de weg. Ondanks de spanning tussen Ralph en mij is er geen gevaar: het is geen verliefdheid en we respecteren elkaars gezinslevens. Toch gaan Ralph en zijn vrouw sindsdien wel weer alleen met het gezin op vakantie, en wij ook. Je moet de kat niet op het spek binden.”

 


 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

alles ging mis vakantie
Beeld: Pixabay

Vermoeidheid en stress zorgden voor een hoop gedoe in de relatie van Irma. En toen liep haar vakantie ook nog eens compleet in de soep.

IRMA (38): “In anderhalf jaar kregen we een dochter en onze tweelingzoons. Het waren tropenjaren. Teun en ik reageerden alle vermoeidheid en stress op elkaar af. Het cliché: degene die het dichtst bij je staat, krijgt de meeste klappen.
 

Schrikbeeld

Ik veranderde in het schrikbeeld dat ik nooit had willen worden. Een verongelijkte, zeurende vrouw die dacht dat ze de kar alleen moest trekken. Teun zei dat we best een schoonmaakster of oppas konden nemen, maar dat kapte ik meteen af. Waarop Teun uit recalcitrantie nog minder in huis uitvoerde. Waarschijnlijk durfde hij dat ook niet meer, ik had toch op alles commentaar. Seks hadden we nooit, laat staan de slappe lach of een goed gesprek. Ik was op. Soms betrapte ik me weleens op de gedachte dat het misschien makkelijker was het dan ook maar echt alleen te doen. Dan weet je tenminste waar je aan toe bent, zo’n idee.
 

Lees ook
Je relatie goed houden na de tropenjaren: 'We groeiden volkomen uit elkaar' >

 

'Op vakantie ging alles mis'

Vorig jaar gingen we met de auto naar Italië. Teun had zowaar alles geregeld voor de vakantie, maar alles wat mis kon gaan, ging mis. We kwamen met pech langs de weg te staan, ons huisje lag naast een druk treinspoor, de airco deed het niet, onze peuter smakte van een trappetje in een restaurant en ik werd doodziek van twijfelachtige gamba’s. Alle redenen om elkaar de hersens in te slaan, zou je denken. Maar juist toen zag ik weer waarom ik als jonge student op Teun was gevallen. Teun die altijd rustig blijft. Die meteen de koe bij de horens vat en hulp regelt of zelf het probleem oplost. Teun die nooit in paniek raakt, en mijn haren vasthoudt als ik moet overgeven. Míjn Teun.

 

Keerpunt

Die vakantie is gek genoeg een keerpunt geweest. Ik zag Teun ineens weer als de lieve en trouwe man, niet meer als blok aan mijn been. We hebben de crisis overleefd. Alleen kies ík voortaan ons vakantieadres uit.”

 

 

Dit artikel staat in een Kek Mama Zomerboek en is al een keer eerder gepubliceerd.


 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

fotoserie-mannenacties-eeuwig-single

Moeten dealen met een omhoogstaande toiletbril is nog tot daaraan toe, maar uit onderstaande fotoserie blijkt dat leven met een man soms vraagt om íets meer... geduld.

Want hoe lastig is het om een verpakking op de juiste manier open te maken?

 

Een nieuwe toiletrol op te hangen...

 

De was IN de wasmand te gooien...

 

Lees ook
Fotoserie: 8x mannen die het vaderschap iets eh, 'anders' hadden voorgesteld >

 

Of een koekjestrommel te vullen?

 

En dit gebeurt er dus als je een man vraagt om de vaatwasser in...

 

En uit te ruimen.

 

Of als je vraagt om een blikje tonijn van de supermarkt...

 

Wat moet je hier nu mee?

 

Dus...

Bron: BuzzFeed

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >