mama ging vreemd op vakantie
Beeld: Unsplash

Door de hitte bevangen, omdat ze doodongelukkig waren in hun relatie, of gewoon omdat het ze overkwam. Een slippertje op het strand: deze zomer vertellen moeders over die ene, verboden vakantieliefde.

Marleen (34) zat in haar Toscaanse vakantievilla plotseling te zoenen met één van haar beste vrienden.

More content below the advertising

“Het was de alcohol, zeiden we achteraf. Een beetje ballorigheid; de hele vakantie maakte iedereen al seksuele toespelingen naar elkaar. Feit is dat nu, twee jaar later, de spanning tussen Ralph en mij nog steeds onstuitbaar is.

We waren op vakantie met twee bevriende gezinnen. Mijn man, onze zonen van toen vier en zes en ik vertrokken twee dagen eerder dan de rest. We maakten het huis alvast gezellig; hingen buiten lampionnen op, vulden de koelkast met hapjes en liters wijn en genoten van twee dagen totale privacy met z’n viertjes. Er was geen vuiltje aan de lucht: de kinderen speelden de hele dag in het zwembad en man en ik vreeën na zonsondergang aan de waterkant.

 

Hand op mijn heup

Ralph en zijn gezin waren nog geen halfuur gearriveerd, toen hij iets te dicht tegen me aan bij het aanrecht kan staan. Hij sloeg zijn arm laag rond mijn middel, en legde zijn hand op mijn heup. “Wat heb je alles tóp geregeld, Mar”, zei hij. Zijn hand voelde alsof hij mijn hele lichaam omvatte: ik werd overvallen door pure lust. Ik schrok ervan; ik kende Ralph al jaren en was ook bevriend met zijn vrouw. Bovendien: ik zou het niet in mijn hoofd halen iets met een ander te beginnen; mijn man en ik waren dolgelukkig.

Ralph voelde dezelfde spanning. We hielden ons gedeisd binnen de groep. Kookten om de beurt in tweetallen en dineerden eindeloos. Hele dagen brachten we door met eten en drinken aan de lange, houten tafel in de tuin, terwijl de kinderen in het zwembad lagen. One big, happy family: Toscaanser kon niet. Een droomvakantie.

 

Oogcontact

Maar met de dagen groeide de spanning. Een korte aanraking wanneer we elkaar passeerden in huis. Wanneer ik mijn kinderen in bed legde, volgende hij heel toevallig met de zijne. Eén seconde oogcontact, en ik stond tien minuten bij te komen in de keuken. Ik lag er wakker van.

We waren een avond flink doorgezakt, toen Ralph, mijn man en ik als laatsten achterbleven aan de rand van het zwembad. We kletsten en lachten en uiteindelijk taaide ook mijn man af. ‘Ik zie je zo schat’, zei hij, ik doe morgen de kinderen wel’.

Mijn hart bonsde in mijn keel. Ralph en ik zwegen misschien twee minuten, maar het voelde als een halfuur, toen hij vroeg: ‘Wat is dit, Mar?’ Voordat ik iets kon uitbrengen, kuste hij me. Of ik hem – daar kibbelen we nog steeds over. Even maakte ik me los. Dit mócht helemaal niet. En wat als iemand naar buiten zou komen? Maar het gevoel was te sterk. Het zoenen werd heviger, en na een minuut of tien wist ik me toch van hem af te duwen. Ik wilde niks liever dan met hem vrijen, maar kon het niet. Niet naar mijn man en kinderen, niet naar zijn vrouw.
 

Lees ook:
‘Ik wilde gewoon aandacht' >

 

Stoeien in het zwembad

De spanning bleef onverminderd hangen, maar we handelden er niet naar. Eenmaal thuis biechtte ik het wel op aan mijn man. ‘Wat is er tussen jou en Ralph?’, vroeg hij me op een avond op de vrouw af. Ik vertelde over de kus, maar ook dat het geen liefde was en dat er verder niks was gebeurd. We besloten het er ook met z’n vieren over te hebben, en gelukkig reageerde ook de vrouw van Ralph laconiek. ‘Kan een keer gebeuren’, was het eindoordeel; we zochten allemáál de hele vakantie al de grens op van wat toelaatbaar was. Stoeipartijtjes in het zwembad, seksueel getinte grappen; we deden er allemaal aan mee.

De kus zit onze vriendschap én mijn huwelijk niet in de weg. Ondanks de spanning tussen Ralph en mij is er geen gevaar: het is geen verliefdheid en we respecteren elkaars gezinslevens. Toch gaan Ralph en zijn vrouw sindsdien wel weer alleen met het gezin op vakantie, en wij ook. Je moet de kat niet op het spek binden.”

 


 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

fotoserie-meisje-vader-stiefvader

Soms zijn er fotoseries waar je naar kunt blijven kijken - dit is er zo één. Want hoe 'gewoon' de foto's misschien ook lijken, er schuilt een mooi verhaal achter.

De Amerikaanse Dylan Lenox deelt het op Facebook.

More content below the advertising

 

'Bonusvader'

'Dit is onze dochter Willow', schrijft hij. 'Die man aan de linkerkant, dat ben ik (papa, papa Dylan of bonusvader). In het midden staat onze prinses Willow en die man rechts is David (papa, papa David of biologische vader). Nee, we zijn geen stel van hetzelfde geslacht, maar we delen wel een dochter. David is de ex-man van Sarah en ik ben haar verloofde. We hebben onszelf tot een uniek gezin gevormd. Niet alleen heb ik een dochter gekregen, ik heb er ook een broer en beste vriend bij. Bedankt Sarah!'

 

Lees ook
Amanda schrijft een indrukwekkende post voor haar stiefkinderen >

 

'Deel van ons leven'

David wil met zijn post duidelijk maken dat het geen zin heeft om ruzie te maken. Dat het veel beter is om aan je kind te laten zien dat jullie nu één grote familie zijn. 'David is geen buitenstaander. Hij is en zal altijd een deel van ons leven zijn.'

Binnen een paar dagen zijn de foto's al meer dan 200.000 keer geliket.

 
 
Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >
kosten-ivf

Bij het ene stel is het in één keer raak, terwijl een zwangerschap bij anderen helaas soms jaren kan duren. Gelukkig zijn er steeds meer opties, waaronder de vruchtbaarheidsbehandeling IVF (In Vitro Fertilisatie). Maar wat zijn de kosten hiervan? En wordt het vergoed door zorgverzekeraars?

Wij zetten al deze informatie voor je op een rij. 

More content below the advertising

 

Wat is IVF?

In Vitro Fertilisatie is een vruchtbaarheidsbehandeling waarbij de bevruchting buiten het lichaam tot stand komt: ‘in vitro’ betekent ‘in glas’ en ‘fertilisatie’ betekent ‘bevruchting’. De vrouwelijke eicel en een aantal mannelijke zaadcellen (ongeveer 100.000 per eicel) worden in een glazen schaaltje in het laboratorium samengebracht. Vervolgens wordt geprobeerd een bevruchting plaats te laten vinden. Lukt dit? Dan wordt er één embryo in de baarmoeder teruggeplaatst. Hieruit kan een normale zwangerschap volgen.

Alleen als er een medische reden voor is, kom je in aanmerking voor een IVF-behandeling. Bijvoorbeeld als je niet goed werkende eileiders hebt, (ernstige) endometriose, een niet te herstellen sterilisatie, onverklaarbare onvruchtbaarheid of verminderde kwaliteit van het zaad van de man.

 

Lees ook
Fotoserie: stel neemt IVF-embryo overal mee naartoe >

 

Kosten en vergoeding

Per poging kost het IVF-traject rond de 3000 euro, maar dit verschilt per kliniek. Een IVF/ICSI-behandeling in combinatie met PGD (preïmplantatie genetische diagnostiek), de methode waarmee embryo’s worden onderzocht op ernstige genetische aandoeningen, kost per poging tussen de 6000 en 7000 euro.

De eerste drie behandelingen worden (tot je 43e) door vrijwel alle ziektekostenverzekeraars vergoed en komen altijd op naam van de vrouw, ook wanneer de man de oorzaak is. Wel geldt het eigen risico en het eventuele vrijwillige eigen risico. Het is mogelijk om extra IVF-behandelingen aanvullend te laten verzekeren. Wil je weten welke zorgverzekeraars ook de vierde en vijfde behandeling vergoeden? Dat vind je hier

 

Aftrekpost belasting

Goed om te weten: wanneer je medische kosten maakt die niet door je zorgverzekeraar vergoed worden, kun je deze aftrekken bij de Belastingdienst. Je geeft deze kosten dan aan op de belastingaangifte als bijzondere ziektekosten. Er geldt wel een maximuminkomen en drempelbedrag. Vrouwen van boven de 43 jaar die een IVF-behandeling aangaan, zijn uitgesloten van deze aftrekpost.

Bron: Freya en Zorgpremies.nl

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >