Hilarische relatieperikelen: ‘Als mijn vriendin weg is, eten de kinderen en ik onbeperkt frikandellen’

16.09.2023 11:00
hilarische relatieperikelen relatieverhalen Beeld: Shutterstock

Er zijn van die momenten at je naar je geliefde kijkt en denkt: wat is hier misgegaan?

Aquarium

Rosalie (37), twee kinderen (6 en 4): “Mijn man wilde een paar jaar geleden een nanobak met goudvissen. Prima, dacht ik, best gezellig om naar te kijken. Wat ik niet wist is dat vissen verslavend zijn. Het begon met een kleine bak waar twintig liter in kon, inmiddels hebben we een aquarium van honderdtwintig liter waar voor een slordige vijfhonderd euro aan vissen in zwemmen. Voor de anemoonvissen kwam er een zoutwaterbak naast. Nu breng ik mijn avonden door in tl-licht omdat die beesten anders het loodje leggen. Als wraak heb ik in een dolle bui een wand felroze geverfd. Gelijkheid is belangrijk in een relatie.”

Opruimen als een dolle stier

Amber (42), drie kinderen (11, 8 en 7): “Mijn man heeft een opruimfetisj. Leg ik een stapel boeken en tijdschriften op tafel voor een vriendin, zijn ze alweer opgeruimd voordat ik met mijn ogen kan knipperen. Komt hij thuis, grist hij als een dolle stier het speelgoed van de kinderen bij elkaar. Gestoord word ik ervan. Toen ik vanmorgen mijn schoenen aantrok, was de tweede schoen ineens spoorloos verdwenen. ‘Die staat alweer in de kast’, riep mijn man.”

Elke maand een andere woonkamer

Mick (39), twee kinderen (8 en 5): “Ik woon in het gezelligste huis van Nederland. Samenwonen met een interieurstylist heeft zo zijn voordelen. Al slaat mijn vriendin wat door: ze verandert de woonkamer minimaal eens per maand. Ik vind dat best, zolang mijn PlayStation maar op zijn plek blijft staan. Wat mijn huishoudelijke bijdragen betreft is het wel lastig. Wil ik de schone vaat opruimen, is de servieskast net naar de andere kant van het huis verhuisd.”

Zijn hobby: de online banking-app

Shelly (32), een kind (7): “Mijn man heeft een hobby: zijn online banking-app. Dat was prettig toen we ons huis verbouwden en de uitgaven uit de klauwen dreigden te lopen. Als een havik waakte hij over ons budget. Resultaat: we hielden genoeg geld over om ons nieuwe huis ook nog een beetje knap in te richten. Heel fijn, maar toen kon hij niet meer stoppen. Hij houdt nauwkeurig de financiën bij. Via online banking volgt hij mijn uitgaven. Mijn boodschappengedrag? Te decadent. De voetbalcontributie van onze zoon? Moet goedkoper kunnen. Ik heb een prima salaris, maar moet zelfs een nieuwe mascararoller verantwoorden. Kortom: ik woon samen met een financieel directeur.”

Zijn ex cadeau

Linette (38), drie kinderen (11, 10 en 8): “Van mijn nieuwe vriend kreeg ik een cadeau: zijn ex. Prima dat hij een goede relatie met haar heeft. Helemaal fijn voor hun dochter dat ze nog met elkaar uit eten gaan, borrelen en appen. Maar dat-ie bij de ex logeert wanneer ze griep heeft, is voor mij een brug te ver.”

Smetvrees

Miranda (38), twee kinderen (11 en 9): “Mijn man heeft smetvrees. Lekker opgeruimd, dacht ik aan het begin van onze relatie. Het is nu twaalf jaar later en ik word er gek van. Als hij thuiskomt poetst hij meteen het aanrecht. Zijn sleutels, portemonnee en sigaretten legt hij in een vaste volgorde op de kast. Soms hussel ik ze door elkaar, gewoon om hem te pesten. Kom ik tien minuten later beneden, ligt alles weer zoals het hoort.”

Net een bioscoopzaal

Linette (35), twee kinderen (7 en 4): “Man wilde een nieuwe tv. ‘Boeit me niet, kies jij maar’, zei ik. En nu hangt er in onze woonkamer een scherm waar een bioscoopzaal nog een puntje aan kan zuigen. Plus vier reusachtige, onooglijke speakers. Voor de surround experience, zegt-ie.

Mijn vriendin woont in de garage

Eloy (29), een kind (2): “Mijn vriendin wilde voor zichzelf beginnen als nagelstyliste. Lekker praktisch, met een studio in de garage zou ze altijd thuis zijn voor onze zoon. Helaas lopen de zaken beter dan verwacht. Ze woont gewoon in de garage. Heel ongezellig, maar de hele wijk loopt er prachtig gemanicuurd bij.”

Cappuccino met havermelk

Rafaël (37), twee kinderen (8 en 4): “Mijn vriendin wilde wat bewuster leven, zei ze een jaar geleden. Inmiddels zijn we allemaal verplicht veganist. De keukenkast puilt uit van de voedingssupplementen, en mijn cappuccino drink ik met niet te hachelen havermelk. Ik ben drie kilo afgevallen maar als ze een avond op pad is, eten de kinderen en ik onbeperkt frikandellen.”

Onverwacht bezoek: paniek

Mariëlle (41), een kind (10): “Dat mijn vriendin niet van de spontane acties is, weet ik allang. Ze heeft een strakke agenda en wijkt daar niet van af. Schoonmaken doe je op vrijdag. Geen wijn voor half zes, ook niet in de vakantie. Spontaan naar de bios is ondenkbaar. Staat er onverwacht bezoek voor de deur: gillende paniek. Ze poept zelfs op exact hetzelfde tijdstip. Ben ik op het moment van vertrek iets vergeten en hol ik even naar binnen om het te halen, dan kan ik rekenen op een gestreste autorit, want vijf minuten vertraagd.”

Golfweduwe

Françoise (30), een kind (8 maanden): “Toen ik zwanger was, stopte mijn man met motorrijden. Te gevaarlijk, vond hij. Hij ging golfen, een langgekoesterde wens en lekker veilig. Wel jammer dat golfen altijd doorgaat. Komt de regen met bakken uit de hemel, dan kan hij altijd nog naar de overdekte driving range. Dus ben ik nu een golfweduwe. Ik zet die hele golfset op Markplaats, denk ik als ik op zondag voor de zoveelste keer in mijn eentje achter de kinderwagen loop.”

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.