Erin geluisd: ‘En nu ben ik de wasvrouw van meerdere voetbalteams’

23.04.2023 06:20
jij met je hobby partner alleen met kinderen Beeld: Getty Images

Nietsvermoedend ben je er met open ogen ingetuind. Want wie had kunnen voorspellen dat die ene keer helpen bij de lokale sportclub zich binnen de kortste keren ontpopt tot een parttime baan.

Wendy (40): “Het is gewoon een valstrik geweest. Mijn nieuwe vriend en mijn dochter gingen samen op voetbal, daarnaast werd hij ook nog de coach van het meiden-pupillen-elftal. Voor mij als moeder zou het slechts neerkomen op ‘af en toe’ de was doen en een enkele keer een bardienst draaien.

We zijn nu twee jaar verder en ergens onderweg is dat enkele wasje veranderd in ‘Mama is de wasvrouw van zowel Meiden Onder 10 als Heren Zondag 2’. Elk weekend gooi ik – in ruil voor eens per jaar een boekenbon – 24 blauw-witte shirts in het sop. Die fijne grasvlekken gaan er natuurlijk amper uit.

“Elk weekend gooi ik – in ruil voor eens per jaar een boekenbon – 24 blauw-witte shirts in het sop”

Ook sta ik urenlang tosti’s en kroketten te bakken achter de bar. Want: ‘Je bent toch al op de club om naar ons te kijken, mam.’ Soms denk ik: ik ben er gewoon ingeluisd. Aan de andere kant: het vertedert me enorm dat mijn vriend daardoor zo’n leuke band heeft met zijn stiefdochter.”

Lees ook – Kinderen mogen zelf een sport uitkiezen: dít vinden jullie >

Een beetje naïef

Tess (28): “Scheidsrechters zijn schaars en daardoor zeer gewild. Dat wist ik niet toen Milan voorstelde weer ‘iets’ te gaan doen in het voetbal. Met twee zwakke enkels was actief spelen geen optie meer, maar een wedstrijd van onze zoon fluiten kon wel. Goed voor zijn conditie ook.

Afgezien van een keer hardlopen doordeweeks zou het maar om een uurtje in het weekend gaan, dacht ik. We zouden genoeg qualitytime overhouden voor ons gezin. Hoe naïef. Inmiddels weet ik dat er een chronisch tekort is aan scheidsrechters en dat Milan niet alleen het partijtje van onze zoon fluit, maar ook met gemak de halve jeugdafdeling. Op zaterdag slaap ik dus maar lang uit, haal boodschappen en lunch met vriendinnen in de stad. Ook gezellig.”

 

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel
*Lees elke maand als eerst Kek Mama
*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.