‘Een week voor de bruiloft vroeg een vriendin of ik financieel kon bijspringen’

19.02.2024 12:00
vriendin geld lenen bruiloft Beeld: Shutterstock

Een week voor de bruiloft leende Tessa (46) geld uit aan een vriendin en daar heeft ze nu nog spijt van. “Ze zouden het klein houden.”

Tessa (46, getrouwd, moeder van een zoon en een dochter).

“In het kort ging het zo: mijn vriendin Wendy ging scheiden, vond vrijwel meteen een ander en terwijl de rekeningen van de echtscheidingsadvocaat nog niet waren betaald, moest er alweer een bruiloft gepland. Ik vond het snel, maar ach, ik gunde het haar en het waren natuurlijk mijn zaken niet. De bruiloft mocht € 6000 kosten. Ze zouden het klein houden. Toen ze aan kwam zetten met namen van livebands en me de folder van een kasteeltje liet zien, leek het budget me aan de krappe kant. Maar goed, das was niet mijn probleem. Dacht ik.

Moeilijk bruiloft cancelen

Tot Wendy een week voor de bruiloft ’s avonds voor mijn deur stond. Ze had een probleempje. Want ze had wat rekeningen die ze niet kon betalen en als ze dat niet deed, had ze geen trouwlocatie, geen band en bleef de bar gesloten. Alleen de benodigde vijfduizend euro waarmee het budget was overschreden, die had ze niet. Ik wel. Dus leende ik het haar. Want ik gunde haar toch haar nieuwe liefde, vroeg ze me. Achteraf gezien vind ik dat best laag: dat ze gunnen en betalen gelijkstelde. En ook dat ze me confronteerde met een voldongen feit. Ik kon haar moeilijk de bruiloft laten cancelen. Maar ja, vijfduizend euro is veel geld, zeker als je, zoals ik, net een eigen onderneming bent begonnen.

Lees ook
In de schulden op de pof geleefd: ‘Mijn man bleef maar met geld smijten’ >

Nog een keer bijspringen

Ik had eigenlijk gedacht dat ik het binnen een maand wel terug zou hebben, al was dat natuurlijk naïef want waar zouden ze zo snel zo veel geld vandaan halen? De bruiloft is nu al acht maanden geleden en ik heb driehonderd euro teruggekregen. Zelf moet ik nu zuinig aan doen en dat irriteert me. Vorige week belde Wendy. Zij en haar man wilden zo graag op huwelijksreis, maar ze hadden geen geld. Of ik nog een keer kon bijspringen. Toen heb ik bijna de hoorn erop gegooid.”
Dit artikel heeft eerder in Kek Mama gestaan.

 

 

Meer verhalen over geld en gezin? Schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >