Vakantie is een tijd om weer eens dichter bij elkaar te komen, of en dat gebeurt ook regelmatig, te ontdekken dat je elkaar echt helemaal zat bent.
Lees verder onder de advertentie
Na elke zomervakantie is er namelijk een piek te zien in het aantal aangevraagd scheidingen, blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Washington.
Zo ook Anke. In een column schrijft ze: “Terwijl de kinderen de tijd van hun leven hadden, bekritiseerden de man en ik elkaar op vakantie over de wijze van vuur maken/ eten koken/ boodschappen doen/ ademhalen/ bestaan. Na die vakantie wisten we het allebei heel zeker. We gingen uit elkaar.”
Lees verder onder de advertentie
Zomervakantie is trouwens niet het enige piekmoment voor scheidingen. Ook na de feestdagen is er vaak een piek te zien. Dat ligt volgens de onderzoekers aan de ‘verbroken belofte’-theorie. Voor de vakantie nemen stellen zich voor ‘het nu echt anders te gaan doen’. Verwachtingen zijn hoog en worden lang niet altijd waargemaakt. En ja, dan barst de bom.
Toch is achteraf niet iedereen even blij met zijn scheiding. Lees het verhaal van Daan (38) maar eens. Zij heeft achteraf behoorlijk spijt.
Kinderen verzinnen de gekste dingen om ergens onderuit te komen. Vaak met hele slechte smoezen die je zo doorziet, maar soms zijn ze slimmer dan je verwacht. Zo dacht Sylvia maandenlang dat haar dochter naar paardrijles ging, maar dat was helemaal niet zo.
Trigger warning: in dit artikel komt een eetstoornis ter sprake, wat mogelijk triggerend kan zijn.De druk om na een bevalling ‘snel weer de oude te zijn’ is groot. Social media staat vol met moeders die binnen no time hun zwangerschapskilo’s kwijt zijn en weer in hun oude spijkerbroek passen. Dat kan ervoor zorgen dat je […]
Heb je weleens stiekem een blik geworpen op de chatgesprekken van je tiener en je afgevraagd wat al die emoji’s betekenen? Dan ben je niet de enige. De nieuwe Netflix-hit Adolescence heeft ouders in heel Nederland aan het denken gezet over de verborgen betekenissen achter emoticons. Taalplatform Preply heeft ze op een rij gezet.
Sommige kinderen trekken vanaf dag één naar dieren toe alsof ze een magneet in hun kleine knuistje hebben. Ze aaien élke hond die ze tegenkomen, stoppen slakken in hun jaszakken (want hij had het koud) en houden fanatiek bij welke eenden er in de sloot wonen.