Hebben we allemaal weleens last van: een kerel die z’n vieze sokken niet in de was gooit of al-tijd de voetbalsamenvattingen moet zien. En omdat wij vrouwen het daar al moeilijk genoeg mee hebben – oké, beetje aangedikt, geven wij met behulp van psychology-spot.com drie handige tips om met onze mannen om te gaan, zonder al te kritisch te zijn.
Lees verder onder de advertentie
1. Niet weer die fleecetrui
Vraag je voordat je kritiek levert af: waar komt deze irritatie vandaan? Vind ik het echt zo vervelend dat-ie zijn bord niet naar de keuken brengt en wéér die oerlelijke fleecetrui draagt, of zit het dieper? Vaak komt deze spanning door minizaken namelijk voort uit frustratie, woede, teleurstelling of onzekerheid bij jezelf. Los daarom eerst je eigen problemen op voordat je gaat muggenziften op de kleinste dingen. Hoppa.
Lees verder onder de advertentie
2. Waarom, in hemelsnaam?
Probeer eens in de schoenen van je vent te staan: waaróm handelt hij op een bepaalde manier? Als je je eigen ergernis aan de kant zet en hem eerst de ruimte geeft zijn kant van het verhaal te doen, is de kans groot dat je hem beter leert begrijpen. (Op die keer dat-ie het voor z’n moeder opnam toen zij voor de zoveelste keer commentaar had op jouw kookkunsten na dan…)
Lees verder onder de advertentie
3. Oordeel niet
Dit is een belangrijke: oordeel niet, maar geef je mening. Dus niet: ‘Jij bent lui’, maar: ‘Ik vind persoonlijk dat je wat vaker van die bank af mag komen, omdat…’ Snap je? Komt veel luchtiger over. En luchtig: daar houden mannen van. Want echt waar hoor, als je oordeelt vinden ze je snel arrogant, irritant en defensief. En dat moeten we niet hebben.
Lees verder onder de advertentie
Conclusie: bekritiseer minder en probeer eerst naar jezelf te kijken voordat er met de vinger gewezen wordt. Maar als dat niet altijd lukt, snappen wij dat hoor. Uiteraard.
Kinderen verzinnen de gekste dingen om ergens onderuit te komen. Vaak met hele slechte smoezen die je zo doorziet, maar soms zijn ze slimmer dan je verwacht. Zo dacht Sylvia maandenlang dat haar dochter naar paardrijles ging, maar dat was helemaal niet zo.
Trigger warning: in dit artikel komt een eetstoornis ter sprake, wat mogelijk triggerend kan zijn.De druk om na een bevalling ‘snel weer de oude te zijn’ is groot. Social media staat vol met moeders die binnen no time hun zwangerschapskilo’s kwijt zijn en weer in hun oude spijkerbroek passen. Dat kan ervoor zorgen dat je […]
Heb je weleens stiekem een blik geworpen op de chatgesprekken van je tiener en je afgevraagd wat al die emoji’s betekenen? Dan ben je niet de enige. De nieuwe Netflix-hit Adolescence heeft ouders in heel Nederland aan het denken gezet over de verborgen betekenissen achter emoticons. Taalplatform Preply heeft ze op een rij gezet.
Sommige kinderen trekken vanaf dag één naar dieren toe alsof ze een magneet in hun kleine knuistje hebben. Ze aaien élke hond die ze tegenkomen, stoppen slakken in hun jaszakken (want hij had het koud) en houden fanatiek bij welke eenden er in de sloot wonen.