Met een koffer vol haakspullen kan de vakantie van Lesley niet meer stuk. Zelfs als haar man er soms gek van wordt.
Lees verder onder de advertentie
Lesley (30) is getrouwd met Alexander (36) en moeder van Eva-Norah (4) en Olivier (1):
“Elke vakantie reserveer ik een koffer exclusief voor mijn haakspullen. Wol, naalden, boeken, patronen, ik prop ’m helemaal vol zodat ik niets tekortkom. Elk vrij moment pak ik mijn haakwerk. Vaak huren we een huisje met een tuin erbij. De kinderen spelen, mijn man leest en ik haak. Als mijn jongste ’s middags ligt te slapen, zit ik naast hem te haken.
“De kinderen spelen, mijn man leest en ik haak”
Lees verder onder de advertentie
Mijn man wordt gek van alle losse draadjes die hij vindt, op de bank, de eettafel, overal. Je kunt zo zien waar ik ben geweest. Hij ruimt ijverig op, ik haak rustig verder.
Vorig jaar had ik een challenge voor mezelf bedacht: hoeveel kan ik uit twee bollen wol halen? Na tig rammelaars, tasjes, manden en bakjes kreeg ik van mijn zus nog een mooi verzoek: een tas voor een wijnfles. Die pak ik dit jaar sowieso ook in, gehaakt en wel.”
Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:*Goedkoper dan in de winkel*Lees elke maand als eerst Kek Mama*Gratis verzondenAbonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
De bevalling: sommigen zien er als een berg tegenop, anderen krijgen een spirituele awakening tijdens de geboorte van hun kind. Hoe dan ook: het is altijd een verhaal op zich, wat moeders maar al te graag delen. Bij voorkeur met veel details. Deze week het bevallingsverhaal van Floor (29).
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.
Ouderschap is prachtig, maar soms ook doodvermoeiend. Gelukkig kunnen we leren van hoe ze het in Mozambique, Brazilië, Singapore en Maleisië aanpakken. Daar draait opvoeden minder om alles alleen doen en meer om samen dragen. En dat maakt het niet alleen lichter, maar ook leuker.