Als ouder wil je natuurlijk niets liever dan je kleintje na het zwemmen lekker warm inpakken met een zachte handdoek. Maar wist je dat de manier waarop je die handdoek omdoet, een groot verschil kan maken voor de veiligheid van je kind? Zweminstructrice en waterveiligheidsadvocate Nikki Scarnati deelde onlangs een belangrijke tip.
Lees verder onder de advertentie
Je doet het op de automatische piloot: je haalt je kind uit het water en pakt hem of haar warm in door de handdoek over de schouders te slaan. Maar Nikki waarschuwt dat deze manier gevaarlijk kan zijn.
Natte stof
In een filmpje op social media deelt ze waarom je dit beter niet kunt doen en wat dan wél de juiste manier is. “Mocht je kind per ongeluk terug in het water vallen met de handdoek nog om, dan kunnen de armen bekneld raken onder de natte stof. Dit beperkt de bewegingsvrijheid en maakt het moeilijker om zichzelf te redden”, aldus Nikki.
Wat is dan wel de juiste aanpak? Nikki adviseert om eerst de armpjes van je kind goed af te drogen. Vraag vervolgens of je kind de armen omhoog wil doen en wikkel de handdoek onder de oksels door, zodat de armen vrij blijven. Op deze manier behoudt je kind de mogelijkheid om zichzelf te bewegen en, indien nodig, te redden in het water.
Lees verder onder de advertentie
Kleine aanpassing, groot verschil
Deze kleine aanpassing kan een groot verschil maken. Zoals Nikki zelf zegt: “Als ze op deze manier in het water terechtkomen, hebben ze nog steeds toegang tot hun ledematen om zichzelf te redden, en zijn ze daardoor een stuk veiliger.”
Dus de volgende keer dat je je kleine waterrat uit het zwembad haalt, denk dan even aan deze tip. Een simpele verandering in hoe je de handdoek omdoet, kan bijdragen aan de veiligheid van je kind. En zeg nou zelf, een gerust hart is toch onbetaalbaar?
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
De bevalling: sommigen zien er als een berg tegenop, anderen krijgen een spirituele awakening tijdens de geboorte van hun kind. Hoe dan ook: het is altijd een verhaal op zich, wat moeders maar al te graag delen. Bij voorkeur met veel details. Deze week het bevallingsverhaal van Floor (29).