In samenwerking met Kek Mama

Zó verminder je de schermtijd van je kind (met succes!)

16.11.2022 10:22
Toniebox

Toegegeven, op sommige momenten is het ultrahandig je kind achter een scherm te parkeren. Als je tijdens de avondspits even snel wilt koken, bijvoorbeeld – of als je juist in alle rust een kop koffie wilt drinken. Toch is het ook slim om de schermtijd niet al teveel op te laten lopen. Hoe je dat doet, zonder al teveel strijd? Déze toffe gadget helpt je daarbij.

De Toniebox to the rescue!

Wat is het?

Misschien heb je er nog nooit van gehoord, maar de Toniebox is een audiobox die verhaaltjes en liedjes afspeelt voor kinderen vanaf 3 jaar. Een soort luisterboek, maar dan wel een hele bijzondere. De Toniebox is namelijk zacht, knuffelbaar en je kunt ’m handig vervoeren, dus hij is ook ideaal voor op vakantie of als je kind uit logeren gaat. Daarbij zijn de verhalen niet alleen te beluisteren op de speakerstand, maar ook via de koptelefoon. Én hij is dus helemaal schermvrij, dus je kunt je kind er met een gerust hart urenlang naar laten luisteren. Wifi heb je trouwens niet nodig, behalve bij de installatie – je bent dus niet afhankelijk van een internetverbinding.

Toniebox

Hoe werkt het?

Heel simpel, eigenlijk. Je kunt verschillende figuurtjes, ofwel Tonies, kopen en bovenop de Toniebox zetten. Iedere Tonie – van Bambi tot Peppa Pig – speelt een bijpassend verhaal af. Goed om te weten: de Tonies zijn er momenteel nog alleen in het Engels, Frans en Duits. Dat lijkt misschien lastig, maar is juist hartstikke leerzaam – je kind pikt namelijk op een leuke manier een andere taal op (en kent sommige sprookjesfiguren misschien al, wat zal helpen een andere taal te begrijpen). Je kind kan dus z’n lol op met sprookjes, verhalen en liedjes. Wedden dat je kind de tablet zo vergeten is? Kortom: een topcadeau voor de feestdagen

Fijne korting

De Toniebox is er in verschillende kleuren en kost €99,95. Per Tonie betaal je ongeveer €15. Snel bestellen voor de feestdagen? Klik hier.