Zó kijk je thuis de leukste bioscoopfilms

09.04.2020 10:57
bioscoopfilms thuis kijken Beeld: Shutterstock

De bioscopen mogen dan wel dicht zijn, maar met deze vijf tips kijk je de beste films gewoon thuis. Dus lichten uit, popcorn erbij en genieten maar.

1. VodafoneZiggo en KPN

Als je televisie kijkt via deze aanbieders, dan kun je op Film1 nu gratis naar de mooiste films kijken. Jij geniet van George Clooney & Co, je kind zapt erop los in het Kids & Comedy-pakket.

Deze actie loopt vooralsnog tot 13 april.
 

2. Pathé Thuis

Zijn de werkmails beantwoord en is het huiswerk gemaakt? Dan is het hoog tijd voor een leuke familiefilm.

Tot dinsdag 28 april is via Pathé Thuis iedere dag een film te zien, zoals Kruimeltje en de Strijd om de Goudmijn en Buurman & Buurman: Experimenteren er op Los! Download de code hiervoor op de social media van Pathe en print dan ook meteen de popcornbak uit, die je kinderen zelf kunnen vouwen.
 

Lees ook:
Dít kun je allemaal doen nu je binnen moet blijven >

 

3. Wildlife Film Festival Rotterdam

Fan van natuurfilms? Dan zit je op woensdag en zaterdag helemaal goed bij het Youtube-kanaal van het Wildlife Film Festival Rotterdam. Via een speciale playlist kun je thuis kosteloos genieten van de mooiste dieren en landschappen van eigen bodem.

Zo is de onderwaterfilm De Vele Gezichten van de Zevenhuizerplas te zien en het NoorderPlantsoen over de natuur in het centrum van Groningen.
 

4. Cinetree

Grote kans dat je kind inmiddels verlangt naar z’n favoriete juf of meester. Dan mag hij de film De Kinderen van Juf Kiet dus niet missen, die te bekijken is via Cinetree. Net als Ja Zuster, Nee Zuster, Minoes en nog veel meer.
 

5. Taartrovers

Ook aan kleine kinderen wordt in tijden van corona gedacht. Via het online programma op de site van Taartrovers kunnen peuters en kleuters voor nop een aantal mooie, korte films bekijken.

En daar blijft het niet bij – de bedoeling is dat je kind mee op onderzoek gaat en zijn verbeelding gebruikt. Zo wordt de woonkamer, de tuin of het balkon onderdeel van de film.
 

 

Nog meer tips in quarantaine-tijd?
Volg ons op Facebook en Instagram >