‘Zijn kleding was te klein, maar misschien wel erger: vies. Pure verwaarlozing’

03.12.2022 13:31
kind kleding Beeld: Unsplash

Dat er nogal wisselende meningen zijn over kleding, daar weten deze moeders het hare van.

Miranda (35), moeder van Jasmijn (6), Floor (4) en Sebastiaan (2).

“Het speelvriendje uit groep drie kwam veel bij ons over de vloer. Dat het thuis niet lekker liep wist ik wel, de hele school sprak erover. Zijn kleding was te klein en vaak kapot, maar misschien wel erger: vies. Zo vies dat hij stonk en ik hem eerst onder de douche zette wanneer hij bij ons logeerde. Er was geen sprake van armoede, sterker nog: zijn ouders waren behoorlijk welgesteld. Het was pure verwaarlozing.

Nadat ik het een schooljaar lang met lede ogen had aangezien, heb ik hem na het zoveelste logeerpartijtje zonder pyjama of schoon goed een tas kleding van mijn zoon meegegeven. Te klein geworden, loog ik. Mooi om te zien: hij draagt ze nog veelvuldig. Ongewassen.”

Lees ook – ‘Toedeledoki met al jullie wijsheden: ik kan mijn kind prima zélf opvoeden’ >

Succes hè

Lotte (31), moeder van Myrthe (3) en Lara (1).

“Mijn schoonmoeder is nogal van het commentaar geven. Op alles. Dat ze eens in de twee weken een omadag heeft is ontzettend lief, maar na de zoveelste klaagzang over de te koude, te warme, te onhandige of te lelijke kleding van mijn dochters, leverde ik ze op de eerstvolgende omadag af in hun rompers, met hun jassen erover. Ik leverde er ook een rolkoffertje bij. Inhoud: vier outfits per kind. Succes hè, dacht ik er verkneukelend bij. Die avond leverde ze ze weer af zonder een spier te vertrekken – en in vol ornaat, dat moet ik haar nageven. Maar commentaar gaf ze ook nooit meer.”

 

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.