Dat er nogal wisselende meningen zijn over kleding, daar weten deze moeders het hare van.
Lees verder onder de advertentie
Miranda (35), moeder van Jasmijn (6), Floor (4) en Sebastiaan (2).
“Het speelvriendje uit groep drie kwam veel bij ons over de vloer. Dat het thuis niet lekker liep wist ik wel, de hele school sprak erover. Zijn kleding was te klein en vaak kapot, maar misschien wel erger: vies. Zo vies dat hij stonk en ik hem eerst onder de douche zette wanneer hij bij ons logeerde. Er was geen sprake van armoede, sterker nog: zijn ouders waren behoorlijk welgesteld. Het was pure verwaarlozing.
Nadat ik het een schooljaar lang met lede ogen had aangezien, heb ik hem na het zoveelste logeerpartijtje zonder pyjama of schoon goed een tas kleding van mijn zoon meegegeven. Te klein geworden, loog ik. Mooi om te zien: hij draagt ze nog veelvuldig. Ongewassen.”
“Mijn schoonmoeder is nogal van het commentaar geven. Op alles. Dat ze eens in de twee weken een omadag heeft is ontzettend lief, maar na de zoveelste klaagzang over de te koude, te warme, te onhandige of te lelijke kleding van mijn dochters, leverde ik ze op de eerstvolgende omadag af in hun rompers, met hun jassen erover. Ik leverde er ook een rolkoffertje bij. Inhoud: vier outfits per kind. Succes hè, dacht ik er verkneukelend bij. Die avond leverde ze ze weer af zonder een spier te vertrekken – en in vol ornaat, dat moet ik haar nageven. Maar commentaar gaf ze ook nooit meer.”
Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
De bevalling: sommigen zien er als een berg tegenop, anderen krijgen een spirituele awakening tijdens de geboorte van hun kind. Hoe dan ook: het is altijd een verhaal op zich, wat moeders maar al te graag delen. Bij voorkeur met veel details. Deze week het bevallingsverhaal van Floor (29).