Wat doe je als je je baby anders, minder of niet meer voelt bewegen?

29.10.2020 23:27
zwanger baby niet meer bewegen

Veel zwangere vrouwen voelen hun kindje vanaf 16 tot 20 weken voor het eerst bewegen, en vanaf 28 weken is het ‘gerommel’ vaak dagelijks. Maar wat moet je doen als je je baby ineens anders, minder of niet meer voelt? 

Wij zetten het met behulp van deverloskundige.nl voor je op een rij.

 

Tot 24 weken

Het is heel normaal dat je je kindje op dit moment nog niet elke dag voelt. Heb je met 24 weken nog helemaal niets gevoeld? Neem dan even contact op met je verloskundige of gynaecoloog voor een mogelijke echo. 

 

Van 24 tot 28 weken

In deze periode voel je je kindje vaker, maar zijn de bewegingen nog verschillend en niet heel regelmatig. Bij twijfel mag je natuurlijk altijd contact opnemen met je verloskundige of gynaecoloog. 

 

 Vanaf 28 weken

Vanaf nu zou je je baby elke dag wel moeten kunnen voelen. Beweegt je kindje minder dan normaal? Ga dan rustig op je linkerzij liggen (in deze houding is de doorbloeding van de placenta optimaal) en probeer je te concentreren op de bewegingen. Ook kun je bewegingen proberen uit te lokken met je hand. Ben je niet gerustgesteld, neem dan direct contact op met  je verloskundige of gynaecoloog. 

 

Meer Kek Mama? Volg ons op Facebook >