Vrouw maakt stoer accessoire van medische kinderhelm

17.01.2017 13:19
medische-kinderhelmpjes

Henry, de zoon van Landee Tim uit Californië draagt een medische helm om zijn vervormde schedel te corrigeren. Om er toch een vrolijk tintje aan te geven, liet Landee de helm omtoveren tot stoer accessoire.

“Toen mijn zoon een medische helm moest dragen, bleken er ineens allemaal mensen te zijn die aannames hadden over wat er dan met hem aan de hand zou zijn”, vertelt Landee aan TODAY. “Daarom besloten mijn man en ik dat we er maar beter iets leuks van konden maken.”
 

Beledigingen

Toen Henry nog een ‘saai’ helmpje droeg, kreeg Landee de meest beledigende opmerkingen naar haar hoofd geslingerd: “Een vrouw vertelde me tijdens het winkelen zelfs een keer dat ‘als ik mijn zoontje niet de hele tijd zou laten vallen, hij geen helm nodig zou hebben.” En dat was de druppel: via internet kwam ze terecht bij kunstenares Paula Strawn en stuurde het helmpje op. Niet veel later kreeg ze ‘m terug als pilotenhelm.

Schattig

“De reacties van vreemden veranderden meteen”, vertelt Landee. “Mensen lachten en zwaaiden naar Henry en er werd constant gezegd hoe schattig zijn helm was. Sommige mensen vroegen zelfs waar ze ook zo’n helm konden krijgen: die beseften niet eens dat het een medisch hulpmiddel was.” 
 

‘De beste baan ooit’

Henry is niet het eerste kind dat een helm van kunstenares Paula draagt: ze doet het werk al sinds 2003 en heeft inmiddels al meer dan drieduizend helmen beschilderd. Niet zo gek ook, als je weet dat ze tot 80 (!) uur per week aan het schilderen is. Paula: “Ik heb het privilege om ouders en kinderen samen te helpen. En voor mij betekent dat de beste baan ooit.”