Vrolijke opvoedtantes Els en Do over het niet willen praten over het moederschap

07.06.2017 13:30

Vrolijke opvoedtantes Els en Do beantwoorden jullie opvoedvragen met een knipoog. 

Op de een of andere manier ben ik op feestjes – als ik eindelijk eens een goede, koude chardonnay in mijn handjes heb in een etablissement naar keuze – een zwaan-kleef-aan voor andere moeders die met mij willen kletsen over de zwaarte van het ouderschap. Sta ik godbetert in mijn nieuwe strakke jurkje nog steeds te praten over gebroken nachten en wanneer te beginnen aan zindelijkheidstraining. Gisteren heb ik een vriendin moeten zeggen: “Luister, ik ben vrij. Mijn kind is niet hier. Ik drink wijn. Laten we het over sex hebben.” Waarop ze zei: “Ik heb nooit meer sex.

U hebt een missie. Moederschap kan heel makkelijk een obsessie worden. Sommige moeders moeten voor hun eigen bestwil grenzen gesteld krijgen. Uitgaan, het woord zegt het al, doe je om uit de dagelijkse sleur te ontsnappen.

 

‘Met mij kunt u niet praten over moederen’

Wij stellen voor dat u een bord om uw nek hangt – gewoon over uw leuke strakke jurkje. Daarop zet u in bijpassende kleuren: ‘Met mij kunt u niet praten over moederen. Wel over Erdogan, werk, sex,  gruwelijke werkgevers, platte hakken versus hoge hakken, mannen, het verschil tussen een Opel en een Audi. Als het maar niet met kinderen te maken heeft. Dat doen we bij de zandbak.’ Elke moeder omhelst u met tranen in de ogen. En besluit ter plekke haar seksleven weer een boost te geven. 

 

Els en Do zijn geboren voordat de pil was uitgevonden en kwamen ter wereld zonder dat hun ouders daarom hadden gevraagd. Zelf kregen zij heel bewust kinderen en voelen de plicht hen permanent gelukkig te maken. Ze kennen dus twee opvoedingsstijlen van nabij, en blijven onverminderd op zoek naar de gulden middenweg. Mail Els en Do: elsendo@kekmama.nl.

 

Bekijk nu ons Slaapkamerstress-filmpje. Wij vinden ‘m hilarisch.