Vrolijke opvoedtantes Els en Do beantwoorden jullie opvoedvragen met een knipoog. 

Op de een of andere manier ben ik op feestjes – als ik eindelijk eens een goede, koude chardonnay in mijn handjes heb in een etablissement naar keuze – een zwaan-kleef-aan voor andere moeders die met mij willen kletsen over de zwaarte van het ouderschap. Sta ik godbetert in mijn nieuwe strakke jurkje nog steeds te praten over gebroken nachten en wanneer te beginnen aan zindelijkheidstraining. Gisteren heb ik een vriendin moeten zeggen: “Luister, ik ben vrij. Mijn kind is niet hier. Ik drink wijn. Laten we het over sex hebben.” Waarop ze zei: “Ik heb nooit meer sex.

U hebt een missie. Moederschap kan heel makkelijk een obsessie worden. Sommige moeders moeten voor hun eigen bestwil grenzen gesteld krijgen. Uitgaan, het woord zegt het al, doe je om uit de dagelijkse sleur te ontsnappen.

 

'Met mij kunt u niet praten over moederen'

Wij stellen voor dat u een bord om uw nek hangt – gewoon over uw leuke strakke jurkje. Daarop zet u in bijpassende kleuren: ‘Met mij kunt u niet praten over moederen. Wel over Erdogan, werk, sex,  gruwelijke werkgevers, platte hakken versus hoge hakken, mannen, het verschil tussen een Opel en een Audi. Als het maar niet met kinderen te maken heeft. Dat doen we bij de zandbak.’ Elke moeder omhelst u met tranen in de ogen. En besluit ter plekke haar seksleven weer een boost te geven. 

 

Els en Do zijn geboren voordat de pil was uitgevonden en kwamen ter wereld zonder dat hun ouders daarom hadden gevraagd. Zelf kregen zij heel bewust kinderen en voelen de plicht hen permanent gelukkig te maken. Ze kennen dus twee opvoedingsstijlen van nabij, en blijven onverminderd op zoek naar de gulden middenweg. Mail Els en Do: elsendo@kekmama.nl.

 

Bekijk nu ons Slaapkamerstress-filmpje. Wij vinden ‘m hilarisch.

 

fotoserie mannen vaderschap

Deze vaders werden van te voren niet gewaarschuwd voor ingewikkelde meisjeskleding, draagdoeken en babyvoeding. Resultaat? Een hilarische fotoserie.

De vader die z'n dochter een onvergetelijke dag had willen bezorgen...

 

Ook bij z'n zoon liep het anders dan gepland.

 

Of de vader die dacht dat een draagdoek omknopen...

 

Lees ook
'Papaklas' bereidt vaders voor op het vaderschap >

 

Een hapje opwarmen...

 

Z'n dochter aankleden...

 

Koekjes bakken...

 

Of eten klaarmaken simpel was.

 

Nee hoor. Het vaderschap gaat niet altijd over rozen.

Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

12 redenen huilen kinderen

Het verkeerde boekje voorlezen, mensen die niet terugzwaaien of het moment dat ze erachter komen dat de snacks op zijn. Er zijn veel redenen voor kinderen om een potje te gaan grienen, maar soms kun je er als ouder geen touw aan vast knopen. Zo ook niet bij deze foto's.

Papa en ik


 

Toekomstige acteur

Tja...


 

Dat gaan we dus écht niet delen


 

Privacy wordt niet gewaardeerd


 

Soms weet je het ook gewoon niet


 

'Maar, waarom niet?'


 

Het gemiddelde ochtendritueel


Lees ook
Fotoserie: 8x creatieve wraakacties van kinderen >

 

En dit ook


 

Beetje besluiteloos


 

Is ook best eng


 

Het leven is ook zwaar

Bron: BoredPanda.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >