Basisschoolleerlingen lopen nogal eens een gebroken pols of vinger op tijdens de gymles. Wat heet: wekelijks belanden ruim 700 scholieren op de eerste hulp na een ongeluk op school. VeiligheidNL pleit daarom voor speciale vallessen.
Lees verder onder de advertentie
Uit de nieuwste cijfers van VeiligheidNL blijkt dat in 2014 zo’n 8.200 kinderen (41 per schooldag) naar de spoedeisende hulp moesten door gymongelukken. Op middelbare scholen lag dat cijfer op 7.400 leerlingen (37 per dag). Nog eens duizenden kinderen kregen na een valpartij op het schoolplein medische hulp, schrijft het AD.
Lees verder onder de advertentie
Vaker achter de computer
Volgens Hedy Goossens van VeiligheidNL hebben de televisie en computer alles te maken met de toenemende valpartijen. Kinderen brengen meer tijd door achter een scherm, spelen minder buiten en leren daardoor niet meer hoe ze een val kunnen breken. Daarnaast is de motoriek van kinderen sinds de jaren tachtig achteruit gegaan. “Ze worden bang om te vallen. Angst brengt verkramping met zich mee, wat de kans op een breuk kan vergroten”, vertelt Goossens aan het AD. Ook ouders zijn voorzichtiger geworden als ze hun kind buiten laten spelen. “Kinderen ontdekken hierdoor minder de risico’s van spelen”, voegt Goossens eraan toe.
Lees verder onder de advertentie
Speciale valles
VeiligheidNL vindt dat daar nu maar eens verandering in moet komen en wil graag vallessen in het leven roepen. Want: als kinderen leren hoe ze het beste kunnen vallen, zijn ze minder bang en breken ze minder snel iets.
Vriendschap en opvoeden: twee onderwerpen waar je maar beter een beetje soepel in kunt zijn. Want iedereen doet het anders – en dat is helemaal oké. Toch? Totdat blijkt dat jouw beste vriendin er stiekem heel anders over denkt…
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Sara (37) was er klaar mee dat de mental load altijd op haar bordje kwam zonder enige waardering en dus besloot ze het een week aan haar man Daan over te laten.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Tikkie ontvangen voor een halve wortel uit iemand anders’ maaltijdsalade? Serieus?! In deze rubriek verzamelen we de meest onterechte, ongemakkelijke en gewoon ronduit gênante betaalverzoeken. Wat ze gemeen hebben? Je zag ze in ieder geval niet aankomen.
De nachtmerrie van elke moeder: je raakt je kind kwijt. Het ene moment is ‘ie er nog, je knippert, en poef. Weg. Het overkwam ook Janna. Zij dacht dat haar dochter was ontvoerd.