Uren speelplezier: dit zijn de leukste LEGO-sets voor kleuters

11.08.2020 14:12
leukste-lego-sets-kleuters Beeld: Shutterstock

Als je kind gek is op bouwen, dan zit je met een cadeau van LEGO altijd goed. Dit zijn de leukste bouwsets van LEGO voor kleuters.

LEGO City IJscowagen

Rent jouw kind ook meteen naar buiten als de ijscoman de straat inrijdt? Met deze Lego set kan hij zelf voor ijsverkoper spelen. Verkoop de ijsjes door het raam en als iedereen betaald heeft, rijd je door naar de volgende straat.

– Voor kinderen van 5-12 jaar
– Bestaat uit een vrolijk gekleurde ijscotruck, een ijsjesverkoper, skateboarder en een hondje.
– Stimuleert creatief spel, helpt kinderen hun fysieke vaardigheden te versterken en hun zelfvertrouwen te vergroten.

Dit wil ik voor mijn ijsjesfanaat!

 

LEGO City Bulldozer

In de bouw kunnen ze nog wel een paar helpende handen gebruiken. Met deze set kruipt je kleuter in de bulldozer en laat de sloopkogel slingeren om de muur af te breken. Als dát niet stoer is.

– Voor kinderen van 4-7 jaar
– Bestaat uit een bulldozer met werkende laadschop, een speelgoedkraan met sloopkogel, een cementmolen, 2 minifiguren en nog veel meer.
– Met speciale startstenen en eenvoudige gedrukte bouwhandleidingen om de kunst van het bouwen met LEGO onder de knie te krijgen.

Onze ‘Bob de bouwer’ kan dit zeker waarderen
 

Lees ook:
Lego voor volwassenen: dit zijn de leukste bouwsels >

 

LEGO Friends hondenspeelplaats

Een leuke set voor alle kleine hondenliefhebbers. Borstel de puppy’s, zet ze in de draaimolen of help ze over de glijbaan te skateboarden. En vergeet ze voor al die inspanningen niet te belonen met een brokje.

– Voor kinderen van 4-7 jaar
– Met leuke accessoires zoals Mia’s zonnebril, de borstel, een voerbak, het hondenkoekje, 2 botten en 2 strikjes voor de hondenfiguren.
– Tof extraatje: in de LEGO® Life app vind je de intuïtieve Instructions PLUS. Zo kunnen de kleine bouwers tijdens het bouwen van de echte versie op de digitale versie van het model inzoomen en hem draaien, bekijken en visualiseren.

Te leuk, deze wil ik hebben voor mijn kind

 

LEGO City bouwpakket garage

Is de auto vies? Dan rijd je ‘m even door de wasstraat. En die lekke band moet natuurlijk ook even vervangen worden. Je kind kan met deze garage, inclusief sport-, sleep- en benzinewagen z’n lol op.

– Voor kinderen van 4-7 jaar
– Het bouwset bestaat uit een autowasstraat met een slang en emmer, een speelgoedgarage met autolift, en een benzinepomp met flexibele slang. 
– Ook in de doos: een rode sportwagen, sleepwagen met kraanarm, benzinewagen met flexibele slang, 2 verkeerskegels, een mok, oliekan, emmer, gereedschap, uitlaatpijpen, olievat en een luchtinlaat.

Yes, dit setje hebben we nodig

 

LEGO City miniduikboot

Als je kleuter het aandurft, kan hij met deze duikboot afdwalen naar de bodem van de zee. Ga op zoek naar de schatkist, maar let onderweg wel op voor de gevaarlijke haai.

– Voor kinderen van 4-7 jaar
–  In de doos: een onderzoeksonderzeeër, een zeebodemomgeving met piratenschatkist en edelstenen, een figuur van een piloot en hamerhaai.
– Supercool: de luchtbelvormige cockpit kan open, de propeller draait rond en de robotarmen zijn verstelbaar.

Deze coole duikboot shop je hier
 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram >