In haar column vertelt Sanne Akkerman over het debacle met de pannenkoekspiesjes die haar zoon op zijn verjaardag trakteerde. Op Facebook werd duidelijk dat meer ouders zich in dit traktatieprobleem herkennen.
Lees verder onder de advertentie
Waar we vroeger gelukkig werden van kaas en worst, trekken ouders tegenwoordig alles uit de kast. Gelukkig kwamen jullie op Facebook met verrassende schooltraktaties. Dus zit je een dag voordat je kind moet trakteren met je handen in het haar? Dan hebben we hier wat lastminute inspiratie voor je.
Lees verder onder de advertentie
1. Vies, maar toch lekker. En valt zéker in de smaak bij kinderen
Foto: Stephanie
2. Een makkelijke traktatie die er heel gezellig uitziet
Foto: Romy
3. Ook leuk als je gaat verhuizen en niet al te moeilijk
Foto: Sandra
4. Traktaties in de vorm van dieren doen het altijd goed
Foto: Sandra
5. Ziet eruit alsof het veel tijd kost, maar is zo gepiept
Foto: Nathalie
6. Er zijn ook gezonde opties
Foto: Angeliek
7. En tot slot: voor de echte fastfoodfans
Foto: Mandy
Met deze traktaties zit je dus wel goed. Zo ben jij een superouder én is je kind blij. Je krijgt bijna zin in de volgende keer dat je kind mag trakteren (bijna dan). Your time to shine 😉
Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
De bevalling: sommigen zien er als een berg tegenop, anderen krijgen een spirituele awakening tijdens de geboorte van hun kind. Hoe dan ook: het is altijd een verhaal op zich, wat moeders maar al te graag delen. Bij voorkeur met veel details. Deze week het bevallingsverhaal van Floor (29).
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.
Ouderschap is prachtig, maar soms ook doodvermoeiend. Gelukkig kunnen we leren van hoe ze het in Mozambique, Brazilië, Singapore en Maleisië aanpakken. Daar draait opvoeden minder om alles alleen doen en meer om samen dragen. En dat maakt het niet alleen lichter, maar ook leuker.