Tijd om te knutselen: déze knutselopdrachten van musea kun je prima thuis doen

17.07.2020 15:32
museum knutselopdrachten voor thuis Beeld: Shutterstock

Op zoek naar iets leuks om samen te knutselen? Deze knutselopdrachten en creatieve activiteiten van musea zijn ook prima thuis te doen, dus trommel de kids op voor een gezellig middagje uit in eigen huis.

Kidsproof.nl verzamelde deze toffe tips voor je.
 

Doe mij een moddermuffin

Op de site van de Orchideeën Hoeve, een groene jungle(speeltuin) in Luttelgeest, vind je leuke tips om de jungle in huis te halen. Knutsel een tropische verrassing voor iemand of maak een van de junglerecepten. Wat dacht je van moddermuffins met glibberige wormen of een vlindersmoothie?
orchideeenhoeve.nl
 

Op wereldreis

Het Afrika Museum bij Nijmegen heeft een heleboel wereldse kinderactiviteiten online staan. Van spelletjes tot knutselen en recepten. Bij elke opdracht leer je meteen iets over een ver land.
afrikamuseum.nl
 

Lees ook
5x tips om te knutselen zonder troep >

 

Wat zeggen ze nou?

We hebben het allemaal weleens gedaan als kind: een geheimtaal maken. Met de code­kraker van het Nationaal Militair Museum is dat extra leuk. Je hoeft hem alleen maar uit te knippen. Wel oppassen, want voor je het weet praten je kinderen alleen nog in gekke flodders. Nog meer leuke thuisopdrachten vind je op de site:
nmm.nl
 

Op thuis safari

Download het safariboekje van het CODA Museum in Apeldoorn en ga samen met de kinderen op thuissafari door de tuin. In het boekje staan leuke vragen, weetjes en knutselopdrachten over dieren.
coda-apeldoorn.nl
 

Over de woelige baren

Over welk stukje van de Nederlandse geschiedenis wil je iets meer leren? Op de site van Batavialand in Lelystad – dé plek om te ontdekken hoe Nederland al eeuwen op en bij de zee leeft – staan leerzame geschiedenisopdrachten over kaarten, vorsten, zeevaarders en meer.
batavialand.nl
 

Tegeltjeswijsheid

Zelf een mooie blauw-­witte vaas maken of een tegeltje voor aan de muur. Met de thuisopdrachten van Museum Prinsenhof (de plek waar Willem van Oranje werd vermoord) voelt het net alsof je in historisch Delft bent. Voor kinderen vanaf 4 jaar.
prinsenhof-delft.nl

 

Deze uitjes zijn voor Kek Mama verzameld door Kidsproof.nl: dé inspiratiesite voor uitjes met kinderen in Nederland. Op deze site vind je altijd een leuk uitje of kindvriendelijk adresje bij jou in de buurt. Plan je een activiteit buiten de deur? Volg de overheidsadviezen en check de website van het uitje om te zien of er aangepaste openingstijden of extra restricties zijn. Fijne (en veilige) zomer!

 

 

Meer lezen? Neem hier een abonnement op Kek Mama, de #1 glossy voor moeders.