De Britse website 'The Guardian' publiceerde maandag een interview met Tammy, moeder van vier kinderen. Ze vertelt hierin dat ze spijt heeft van haar kinderen.

De Britse moeder blijft liever anoniem. "Begrijp me niet verkeerd. Ik hou van mijn kinderen, maar het heeft me zoveel gekost op mentaal, emotioneel en psychisch vlak. Ik herken mijn eigen lichaam niet terug. Het is alsof alles aan mij alleen nog maar in dienst mag staan van het succes van mijn kinderen", vertelt Tammy in het interview.

More content below the advertising

Kritiek en begrip

Tammy's opmerking leidt tot veel kritiek. Tegelijkertijd is er ook begrip, onder meer van opvoeddeskundige Krista Okma. "Een moeder moet kunnen zeggen: ik had liever geen kind gehad. Sterker nog: ik ben er blij mee dat ze het doet", vertelt Krista aan RTL Nieuws. Krista is zelf ook moeder van drie kinderen. "Het gaat mij te ver om te zeggen dat ik spijt heb van mijn kinderen. Maar er zijn echt wel momenten waarop ik denk: waar ben ik in godsnaam aan begonnen? Soms word ik gillend gek. Daar kom ik ook eerlijk voor uit." Volgens Krista zouden meer moeders dat moeten doen en kunnen zeggen 'dat het niet één grote roze wolk is'.

Gouden regel

Klagen mogen we van Krista, maar er is wel één heilige regel. "Het is belangrijk dat de kinderen zelf niet in de discussie belanden. Dat is voor kinderen veel te pijnlijk."

Lees hier het hele interview met Tammy. Het artikel van RTL Nieuws, met daarin de opmerkingen van nog meer deskundigen, vind je hier.

grappige-strips-over-ouderschap

Van het gebrek aan slaap tot een postbode die om de haverklap voor je deur staat met nieuwe pakketjes voor de baby: deze strips over het ouderschap zijn ongetwijfeld herkenbaar.

Pijnlijk, maar waar.

 

More content below the advertising

 

Hét bewijs dat al die #lovelife-Instagramfoto's een momentopname zijn.

 

 

Maar je hebt het er allemaal voor over.

 

Lees ook
9x kindertekeningen die toch niet zo onschuldig lijken >

 

Hormonen hè, hormonen...

 

 

Vol huis, lege portemonnee.

 

 

Speelgoed? Niet interessant.

 

 

Het moederschap bindt.

 

 

Ze doen het erom...

 

Bron: BuzzFeed

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >
leukste-tweets-aflevering-6-de-luizenmoeder

Terwijl de jaarlijkse sponsorloop van De Klimop weer voor de deur staat, doet directeur Anton er alles aan om zoveel mogelijk geld binnen te harken en wordt juf Ank anti-suiker. Wat vonden de kijkers van aflevering 6 van 'De Luizenmoeder'? De leukste tweets op een rij.

Tip één: doe nooit boodschappen met een lege maag.

 

More content below the advertising

...

 

 

Kom maar door!

 

 

Lees ook
Anke is bang voor de schoolpleinjungle >

 

Nou eh, mooi... mooi...

 

 

Ook een serieuze noot op z'n tijd.

 

 

Grof, maar geestig.

 

 

Het zal eens soepel gaan op De Klimop...

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >