In samenwerking met Kek Mama

Spelen maar: zó stimuleer jij plezier en creativiteit bij jouw kind

01.11.2022 09:12
creativiteit

Creativiteit is belangrijk bij de ontwikkeling van je kind en geeft bakken plezier. Een fantasiespel met speelgoed helpt die creativiteit te activeren. Deze toffe speeltjes stimuleren direct fantasie, motoriek en woordenschat. En helemaal belangrijk: je beleeft er samen kilometers plezier aan.

Samen spelen én alleen

Of je kind nou een paar maanden of al een paar jaar oud is: samen spelen is belangrijk. Niet alleen maakt het je kind slimmer, socialer en creatiever, ook versterkt het jullie band. En daarnaast ook even zelf spelen, geeft ook weer creatieve ideetjes en zelfvertrouwen. Hoe je het aanpakt? Help je kind op weg met een nieuw speeltje door er samen mee te spelen, – een heus rollenspel ontstaat in no time – en laat je kind daarna ook zelf aanmodderen. Wedden dat je kind dan vol zelfvertrouwen en lekker creatief door banjert? Kun jij even aan de koffie.

Toet toet!

Ken je de Toet Toet Auto’s van VTech al? Deze vrolijke, pratende en zingende auto’s laten je kind de wereld ontdekken. De verschillende interactieve speelsets maken de Toet Toet Auto collectie compleet en zorgen voor urenlang spelen en gezellige, lange verhalen. De gekleurde auto’s spreken en zingen ook – wel zo gezellig én top voor de woordenschat.

Bewegen maar

Het spelen met de auto’s, bewegen van een heuse helikopter of het in elkaar zetten van wegdelen: het bevordert allemaal de ontwikkeling van de motorische vaardigheden. En helemaal leuk: iedere Toet Toet Auto heeft ook nog eens een eigen naam en persoonlijkheid. Beweeg ze over de Magische Sensors en ze reageren vrolijk en laten jouw kind kennismaken met woorden, zinnen én eenvoudige verkeersregels.

Taalontwikkeling

Sam Stuntauto reageert bijvoorbeeld met vrolijke zinnetjes en gezongen liedjes. Gezellig, dat zeker, maar dit draagt ook weer bij aan de uitbreiding van de woordenschat. Wil je hier nog meer plezier uit halen? Vraag aan jouw kind om de woordjes tijdens het samen spelen te herhalen. Of stel leuke vragen aan je kind over de avonturen die hij of zij beleeft.

Spelen met volop fantasie

De echte geluiden van de voertuigen, de verschillende interactieve onderdelen van bijvoorbeeld het coole stuntpark of de wegdelen prikkelen lekker de fantasie en moedigen ook nog aan tot het spelen van rollenspellen. Bekijk de VTech Toet Toet Auto’s en andere speelsets en ontdek jullie favoriet. – Aan de bak.