Single moeders gaan veel vaker dan vaders op vakantie met hun kind

29.07.2019 08:14
single-moeders-vaker-op-vakantie-met-kind

Alleenstaande moeders boeken veel vaker een vakantie met hun kinderen dan vaders, blijkt uit cijfers van reisbureaus voor alleenstaande ouders.

“De vaders beslissen vaak last minute, maar dan zijn de reizen al uitverkocht”, zegt Marijke Onstein van Estivant tegen RTL Nieuws.

 

‘Gedoe’

Zo’n 70 procent van de reizen die Estivant aanbiedt, wordt door moeders geboekt. Bij Maris Life, een soortgelijke organisatie, ligt dat aantal nog hoger: op 80 procent. Eigenaar Emma Blanchard denkt dat dat vooral te maken heeft met ‘het gedoe’ dat bij een vakantie met kinderen komt kijken: “Alle tassen in je eentje inpakken, alleen naar het vliegveld of een lange autorit. Het is cliché om te zeggen, maar moeders zijn meer gewend dit soort zaken te regelen.”

 

Lees ook
26 dingen die je ontdekt als single moeder op vakantie >

 

‘Plichtsgevoel’

Belle Derks, hoogleraar sociale wetenschappen aan de Universiteit van Utrecht, geeft Blanchard gelijk. “Uit onderzoek blijkt dat moeders vaker dan vaders de plicht voelen om het gezinsleven te organiseren. Ze zijn vaker de ‘managers’ van het gezinsleven. Bij een scheiding zitten die extra zorgtaken, en dus ook de vakantie regelen, al in het systeem.”

Bron: RTL Nieuws

 

Meer Kek Mama lezen? Neem nu een abonnement en profiteer van de leukste aanbiedingen.