De speelhoek? Pure chaos! Van legoblokjes, tot knuffels en blokjes. Overal. Speelgoed. Maar dan ook echt overal… Je wist niet dat er zoveel speelgoed bestond!
Lees verder onder de advertentie
Je doet je best, maar die speelhoek lijkt sneller vol te lopen dan jij opruimen kunt zeggen. Hoe houden andere ouders dit toch onder controle? Geloof ons: niemand heeft een perfect opgeruimde speelkamer. Maar met een paar slimme hacks kan het wel iets georganiseerder.
Speelgoedmanden – Gooi alles in manden of bakken. Liefst met deksel, dan zie je de rommel niet.
De wisseltruc – Stop de helft van het speelgoed in een kast en wissel regelmatig om. Minder spullen = minder troep.
Aan de muur – Hang mandjes, tasjes of verkleedkleding met, haken aan de muur, op. Ruimtebesparend én je kids vinden het leuk om op te hangen.
Labelen maar – Plak overal labels op, van bakken tot manden. Zo weet zelfs de grootste sloddervos in huis waar de spullen horen. Bonus: kinderen kunnen leren lezen terwijl ze opruimen.
Eerst opruimen – Laat je kleintjes het ene speelgoed opruimen voor ze iets anders pakken. Oefening baart kunst.
Sorteer knutselspullen – Verdeel knutselspullen over bakjes of ladekastjes. Lekker overzichtelijk en minder glitterbommen in huis.
Maak er een spel van – Zet een timer en kijk wie het snelst opruimt. Competitie = motivatie!
Doneerbak – Zet een doos of bak klaar voor speelgoed dat niet meer wordt gebruikt. Zo kun je regelmatig even door de spullen heen en direct selecteren wat weg kan, zonder dat het een grote opruimklus wordt.
Eén in, één uit – Nieuw speelgoed? Dan moet er iets anders uit de kamer. Houdt de boel onder controle.
Dagelijkse opruimronde – Plan elke dag vijf minuten opruimen in. Zo voorkom je totale chaos. Nou ja, meestal.
In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
De bevalling: sommigen zien er als een berg tegenop, anderen krijgen een spirituele awakening tijdens de geboorte van hun kind. Hoe dan ook: het is altijd een verhaal op zich, wat moeders maar al te graag delen. Bij voorkeur met veel details. Deze week het bevallingsverhaal van Floor (29).