De speelhoek? Pure chaos! Van legoblokjes, tot knuffels en blokjes. Overal. Speelgoed. Maar dan ook echt overal… Je wist niet dat er zoveel speelgoed bestond!
Lees verder onder de advertentie
Je doet je best, maar die speelhoek lijkt sneller vol te lopen dan jij opruimen kunt zeggen. Hoe houden andere ouders dit toch onder controle? Geloof ons: niemand heeft een perfect opgeruimde speelkamer. Maar met een paar slimme hacks kan het wel iets georganiseerder.
Speelgoedmanden – Gooi alles in manden of bakken. Liefst met deksel, dan zie je de rommel niet.
De wisseltruc – Stop de helft van het speelgoed in een kast en wissel regelmatig om. Minder spullen = minder troep.
Aan de muur – Hang mandjes, tasjes of verkleedkleding met, haken aan de muur, op. Ruimtebesparend én je kids vinden het leuk om op te hangen.
Labelen maar – Plak overal labels op, van bakken tot manden. Zo weet zelfs de grootste sloddervos in huis waar de spullen horen. Bonus: kinderen kunnen leren lezen terwijl ze opruimen.
Eerst opruimen – Laat je kleintjes het ene speelgoed opruimen voor ze iets anders pakken. Oefening baart kunst.
Sorteer knutselspullen – Verdeel knutselspullen over bakjes of ladekastjes. Lekker overzichtelijk en minder glitterbommen in huis.
Maak er een spel van – Zet een timer en kijk wie het snelst opruimt. Competitie = motivatie!
Doneerbak – Zet een doos of bak klaar voor speelgoed dat niet meer wordt gebruikt. Zo kun je regelmatig even door de spullen heen en direct selecteren wat weg kan, zonder dat het een grote opruimklus wordt.
Eén in, één uit – Nieuw speelgoed? Dan moet er iets anders uit de kamer. Houdt de boel onder controle.
Dagelijkse opruimronde – Plan elke dag vijf minuten opruimen in. Zo voorkom je totale chaos. Nou ja, meestal.
In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.
Als ouder probeer je alles zo goed mogelijk te doen voor je kind. Maar wat als je goede intenties onverwacht botsten met de – soms bijzondere – schoolregels? Isa ontdekte dit op de harde manier toen een onschuldige waterfles voor drama zorgde.
Anouk is trotse echtgenote van Erwin en mama van vier meiden: Aurélie (10), Emeline (8), Vieve (7) en Lilou (4). In hun levendige huishouden is het soms één en al chaos, maar liefde, gelach en spontane dansfeestjes voeren steevast de boventoon. Anouk deelt vol enthousiasme haar avonturen in het ouderschap.
Schoonmoeders: je kunt niet zonder ze, maar soms halen ze ook het bloed onder je nagels vandaan. Zeker als ze, met de beste bedoelingen, over je grenzen heen walsen. Maria kon haar ogen niet geloven toen haar baby na een dagje bij oma met gaatjes in haar oren thuiskwam.
Wat als je tegelijkertijd zwanger blijkt te zijn met je schoonzus, maar hun kindje niet levensvatbaar blijkt te zijn? Geluk en verdriet gaan hand in hand, ervaarde Natascha aan den lijve.
Kinderen slepen hun knuffel overal mee naartoe. Ze slapen met hun lievelingsbeer en troosten zich ermee bij verdriet. Maar wist je dat sommige ouders de knuffels van hun kind regelmatig opbergen in de vriezer? De reden is verrassend.
Laten we eerlijk zijn: niet iedereen loopt warm voor kerst. Waar de ene groep helemaal losgaat met kerstbomen, kerstmuziek en uitgebreide diners, zijn er ook sterrenbeelden die Kerstmis het liefst overslaan.