‘Onze zoon (11) is gescout voor de Ajax-academie, maar hij wil liever bij zijn eigen club blijven. Wat nu?’

29.01.2019 15:04
Els en Do

Onze zoon (11) is zo goed in voetballen dat hij onlangs is gescout voor de Ajax-academie. Dat vindt-ie best leuk, maar hij wil liever bij zijn eigen club blijven. Ik begrijp dat wel, maar mijn man vindt dat hij niet zo slap moet doen.

Dank het universum op uw knieën. Wij vinden uw zoon niet slap, maar sterk. Een jongen die in deze narcistische tijden waarin elk kind beroemd en rijk wil worden, doodleuk zegt: ik wil gewoon lol hebben met mijn vrienden en lekker achter een bal aan rennen. Een jongen die liever een leuk leven heeft dan een (piepkleine) kans op vele miljoenen op de bank.
 

Lees ook
‘Onze dochter (8) mag van mijn man niet op voetbal’ >

 

Profvoetballer

Het heeft trouwens geen zin hem naar de Ajaxacademie te sturen. Al voetbalt hij de sterren van de hemel, hij zal nooit profvoetballer worden. Daarvoor moet je maar één doel voor ogen hebben: profvoetballer worden. Je hebt van die jongetjes en meisjes die als dolle stieren het veld op rennen en altijd willen winnen. En zelfs zij maken weinig kans dat hun profvoetbaldroom bewaarheid wordt.

Uw zoon behoort duidelijk niet tot die categorie fanatiekelingen. Ontneem hem zijn voetbalplezier niet en laat hem lekker bij zijn clubje. Daar zal eeuwige roem zijn deel zijn. Hij zal nog generaties lang bekendstaan als de jongen die de club heeft geprefereerd boven Ajax.

 

De opvoedtantes Els en Do beantwoorden opvoedvragen met een knipoog en stellen zichzelf voor: “Wij zijn geboren voordat de pil was uitgevonden, kwamen ter wereld zonder dat onze ouders daarom hadden gevraagd en werden te hooi en te gras opgevoed. Zelf kregen wij heel bewust kinderen en daarom voelen we tot op de dag van vandaag (ze zijn inmiddels 34, 22 en 20) de plicht hen permanent gelukkig te maken. We kennen dus twee opvoedingsstijlen van nabij, en blijven onverminderd op zoek naar de gulden middenweg.”

 

Ook een opvoedvraag? Mail ’m naar elsendo@kekmama.nl

 

Dit artikel staat in Kek Mama 13-2018.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >