‘Onze dochter (9) had het account van een klasgenoot gehackt’

03.07.2022 13:47
de juf sprokkel Beeld: Getty Images

Als de school belt flitsen er tachtig scenario’s door je hoofd, geen van alle goede. Liesbeth (43), moeder van Emma (11), Julia (9) en Sem (7) weet er het fijne van.

“Tijdens de eerste lockdown stond op een middag ineens de juf op de stoep. Ze vermoedde dat onze negenjarige dochter het Google Classroom-account van een klasgenoot had gehackt om daarmee ‘niet zulke nette woorden’ aan een ander klasgenootje via de chat te kunnen versturen.

Lees ook: Zo zorg je ervoor dat jouw kind internet veilig gebruikt >

En ze leek zo braaf

We waren in shock. We wisten dat Emma handig was met computers, maar dit hadden we nooit verwacht. Sowieso is het een onaangename verrassing als je een docent aan de deur krijgt. Dat voelt als ouder ook als een standje, het was immers onder onze ogen gebeurd.

“Het voelt als ouder ook als een standje, het was immers onder onze ogen gebeurd”

We hebben daarna natuurlijk een goed gesprek gehad met onze dochter over online etiquette en dat ze haar talent in het vervolg beter voor positieve dingen kan inzetten. Na de vakantie gaat ze dan ook als vroege leerling naar een school waar veel digitaal wordt gedaan.”

Dit artikel staat in Kek Mama 05-2022.

 

Wil je nog meer mooie en herkenbare verhalen van mede-mama’s lezen? Neem nu een abonnement en ontvang Kek Mama elke maand als eerst op jouw deurmat.