Steeds meer ouders willen dat de schoolfoto’s van hun kind worden bewerkt

08.10.2018 20:07
ouders-schoolfotos-bewerkt-photoshop

Schoolfotografen krijgen steeds vaker de vraag van ouders of zij schoolfoto’s achteraf willen fotoshoppen: “Ik word geregeld gebeld of er puistjes in het gezicht weggehaald kunnen worden. Of bulten op hun hoofd omdat ze net gevallen zijn, of een pluk haar die net opzij staat”, vertelt Kim Miegies van Schoolfoto.nl aan het NOS Jeugdjournaal.

Maar dat ouders vaker met die vragen komen, is volgens haar in deze tijd wel logisch.

 

‘Nooit uit eigen beweging’

“Er is wel veel veranderd”, vervolgt Miegies. “Vroeger was een foto zoals hij was en toen was fotoshoppen niet zo normaal als nu. Tegenwoordig zetten kinderen zelf ook foto’s op Instagram, waar ze allemaal filters overheen gooien.” Groepsfoto’s worden sowieso vaak bewerkt, zodat alle kinderen hun ogen open hebben. Ook wordt er vaak een lichtfiltertje overheen gezet zodat iedereen een ‘frissere’ uitstraling heeft. Miegies: “Maar puistjes? Die halen we nooit uit eigen beweging weg, tenzij ouders erom vragen.”

 

Lees ook
Meisje houdt ouders voor de gek met ‘brief van school’ >

 

‘Niet meer natuurlijk’

Toch heeft de fotograaf wel grenzen: “Als je naar Amerika kijkt, daar worden kinderen helemaal strak geshopt, met hele witte tanden. Dat is niet meer natuurlijk. En dat is ook niet wat wij die kinderen of de ouders willen meegeven, want zo zijn die kinderen gewoon niet. We maken er geen plastic fantastic-kindjes van.”

 

Flaporen

Ook fotograaf Remco Pronk van Foto Koch is het hiermee eens. “Ik begrijp niet dat iemand flaporen wil bewerken”, zegt Pronk tegen de nieuwssite. “Ze willen soms graag dat we het doen, maar wij doen dat niet. Daar zijn we stellig in: het hoeft niet een perfect plaatje te zijn.”

Bron: NOS

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >