Onderzoek: 77% van de ouders betrekt kind bij bereiding kerstdiner

29.11.2021 11:02

Ouders vinden het maar wat gezellig om tijdens de feestdagen samen de keuken in te duiken: maar liefst 77 procent betrekt zijn kind bij de bereiding van het kerstdiner. 

Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van Albert Heijn. 

Gasten ontvangen

Eenpersoons huishoudens zijn niet zo snel van plan om gasten bij hen thuis te ontvangen voor een kerstdiner (33 procent), terwijl gezinnen met jonge kinderen dat juist meer doen (57 procent). Een deel (11 procent) geeft aan uit eten te willen gaan. Slechts 2 procent van alle respondenten geeft aan geen kerst te vieren.

 

Lees ook
29 dingen die je denkt als je met je kinderen de kerstboom optuigt >

 

Meergangendiner

Op de vraag welk soort diner mensen dit jaar met kerst op tafel gaan zetten, staat het meergangendiner met stip op één. Gevolgd door gourmet, kleine hapjes, eten afhalen/bezorgen en steengrill. Respondenten zien dit jaar graag een gezond kerstmenu. 63 procent van hen geeft aan dat (enigszins) belangrijk te vinden. Bij 60-plussers is dat significant meer (75 procent) en bij gezinnen met jonge kinderen veel minder (49 procent).

Wil jij een keer iets bijzonders serveren? In de Allerhande Kersteditie komt er een speciale lijn voor kinderen. Van kindersushi en wellington met knakworst tot een sneeuwpop van soesjes.