In samenwerking met Kek Mama

Nina Pierson: ‘Hierdoor eten mijn kinderen gezond én vers’

01.09.2020 21:57

We willen onze kinderen natuurlijk iets gezonds voorschotelen, maar hé, dat kost toch hartstikke veel tijd? Nee hoor. Met dít apparaat zet ondernemer Nina Pierson in een handomdraai een verse maaltijd op tafel.

Wie denkt dat vacumeren alleen voor koks is weggelegd, heeft het mis. Met de Bosch ErgoMixx Fresh kan werkelijk iedereen het.

 

Ochtend- en avondspits

Voor Nina, die met haar saladebarketen SLA staat voor een bewuste en gezonde levensstijl, een uitkomst: “Omdat alles na vacumeren langer vers* blijft, kan ik het ontbijt en de lunchbox van mijn dochters Ella (4) en Bodi (bijna 2) al een avond van te voren maken. Zo verloopt de ochtendspits een stuk relaxter. Ook ’s avonds hoef ik door goed te ‘preppen’ geen uren achter het fornuis te staan. En is er eten over? Dan stop ik het gewoon in de vacuümbewaardoos in de koelkast of vries ik het in. Hierdoor gooien we nooit wat weg.

 

Nina’s tips

  • “Met de ErgoMixx Fresh kun je supermakkelijk verse soep maken. Ik kook altijd een groot portie en wat over is, vries ik in.”
  • “Diepvriesbananen zijn de ideale basis voor ijs. Voeg daar met de mixer wat rood fruit en agavesiroop aan toe, stop dit in een ijsjeshouder en je hebt een verantwoord tussendoortje.”
  • “Ik maak alles in Ella’s broodtrommel al een avond van te voren klaar. Zo hoef ik het ’s ochtends vanuit de vacuümverpakking alleen nog in haar trommeltje te stoppen.”
  • “In de vacuümzakjes kun je heerlijk groenten marineren. Je stopt de groenten met de marinade in het zakje, haalt de lucht eruit en legt het vervolgens in de koelkast. Hierdoor trekken de kruiden veel sneller in. En helemaal fijn: je kunt alles met zakje en al opwarmen.”

De ErgoMixx Fresh van Bosch is een staafmixer die je in een mum van tijd omtovert tot een vacuümapparaat, waarmee je voedselverspilling minimaliseert. Met de herbruikbare vacuümbewaardozen en -zakjes behoud je niet alleen de smaak, maar ook texturen én voedingsstoffen van kliekjes en verse ingrediënten. Hoe? Plaats de etenswaren in een verpakking, bevestig de vacuümpomp aan het ventiel en verwijder de lucht met één druk op de knop. Naast de ErgoMixx Fresh heeft Bosch ook de VitaMaxx-blender en een een MaxoMixx-staafmixer met vacuümset. Hier lees je er meer over of bekijk @boschhome_nl voor meer inspiratie. 

*Etenswaren bewaard in vacuümbewaardozen en vacuümzakjes in de koelkast, vergeleken met niet-vacuüm bewaarmethoden. Gebaseerd op een studie uitgevoerd door een onafhankelijk laboratorium (09/2018, 6/2019 en 12/2019)