Nieuwe richtlijn: baby moet niet naar schermen kijken

26.04.2019 13:38
baby-niet-naar-scherm-kijken

Ouders van kinderen tussen de 1 en 4 jaar oud, doen er goed aan hun kind maximaal één uur per dag achter een schermpje te zetten. En baby’s? Die moeten volgens de nieuwe richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) helemaal niet naar schermen kijken.

‘Gezondheid verbeteren’

Welke schade kinderen kunnen oplopen als ze te lang voor een beeldscherm zitten, vermeldt de WHO niet. “Maar in de eerste jaren ontwikkelen kinderen zich snel en kunnen leefstijlpatronen worden aangepast om de gezondheid te verbeteren”, zegt WHO-directeur Tedros Adhanom Ghebreyesus. Ook is de organisatie van mening dat kinderen minder ‘vastgezet’ moeten worden in stoeltjes: het liefst niet langer dan een uur per dag. 

 

Lees ook
Dit zijn de schermtijden voor kinderen >

 

Onvoldoende bewijs

Onderzoekers van de universiteit van Oxford zijn het niet eens met het advies:  “Alle tijd achter een beeldscherm wordt over één kam geschoren. Er is niet gekeken naar de inhoud en de context van beeldschermgebruik.” Ook zou er volgens hen onvoldoende bewijs zijn dat het kijken naar schermpjes op jonge leeftijd schadelijk is.

Bron: NOS

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >