‘Moeders hebben altíjd hulp nodig, ook als de kinderen ouder zijn’

11.09.2018 07:14
moeders-hebben-altijd-hulp-nodig

Of je nu een baby, peuter, kleuter of tiener hebt: moeders kunnen altijd hulp gebruiken, schrijft blogger Jorrie Varney op Scary Mommy. En ze vindt dat te weinig mensen zich hier van bewust zijn.

‘Wanneer je net een baby krijgt, wordt er van alle kanten hulp aangeboden, maar zodra je kind groter wordt, is dat over.’

 

Kraamtijd

Jorrie spreekt zelf uit ervaring: ze kreeg tijdens de kraamtijd tig mensen over de vloer die haar wilden helpen. Goedbedoeld, maar toch had de blogger hier moeite mee. ‘Ik wilde gewoon een paar weken rust. Niet dat mijn kind door iedereen vastgehouden zou worden en dat ik werd overweldigd door al het bezoek.’ Pas toen alles na de hectiek begon te landen, kreeg Jorrie zin om andere mensen te spreken en haar hart te luchten. Maar juist tóen gaven ze niet thuis.

 

Lees ook
Denk je dat jij het als moeder zwaar hebt? Bekijk dan dit Instagram-account >

 

‘Niemand bood aan mijn was te vouwen’

Ze vervolgt: ‘Mensen stonden in de rij om aan mijn pasgeboren baby te ruiken, maar niemand bracht me een ovenschotel toen mijn peuter vorig jaar weigerde zindelijk te worden. Niemand bood aan mijn was op te vouwen toen mijn kind vorige week ziek was en ik het gevoel had dat mijn wereld op z’n kop stond.’ Oké, deze voorbeelden zijn misschien wat aangedikt geeft Jorrie toe, en natuurlijk hoeft niemand haar was te doen, maar ze had wel wat emotionele steun kunnen gebruiken.

 

Aan het lachen maken

‘Het moederschap is nu eenmaal zwaar. Of je nu een baby, peuter of een tiener hebt’, schrijft de blogger verder. ‘En op de momenten dat het onmogelijk voelt om na het struikelen weer op te staan, hebben moeders hulp nodig. Even iemand die je vertelt dat je geweldig bezig bent, je aan het lachen maakt of je een handje helpt, zodat we weer energie krijgen voor de volgende dag.’

 
Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >