Beeld: Getty
Beeld: Getty

Elke dag is moeilijk als je je kind verliest. Ook voor Larisse, die haar zoon Daan verloor na 5,5 jaar lijden aan een voedselallergie. Als eerbetoon aan hem maakte ze het kookboek Sterren van de hemel met recepten vrij van veel voorkomende allergenen.

Toen de kleine Daan een levensbedreigende allergische reactie kreeg, een anafylactische shock, werd het duidelijk dat hij leed aan een voedselallergie. Niet alleen voor koemelk, maar een combinatie van allergieën. De eerste aanval kwam al drie maanden na zijn geboorte. Maar het hield niet op. Tijdens zijn korte leven zou hij nog vaker last krijgen van allergische reacties. Toch probeerde Larisse hem zoveel mogelijk plezier te laten beleven aan eten. Zo kreeg hij bij zijn eerste verjaardag ook een verjaardagstaart, maar dan met courgette. En ook pannenkoeken werden gewoon gebakken. Zelfs al mocht Daan bijna 'niets' eten dankzij zijn voedselovergevoeligheid.

Samen genieten van eten

Tijdens zijn leven was Daan altijd bezig met anderen, zelfs op zo'n jonge leeftijd. Thuis kreeg hij mee dat eten iets kan zijn waar je samen van geniet, zelfs als je de meeste dingen niet mag eten. Hij wilde dan ook graag dat de recepten die zijn moeder voor hem bedacht gedeeld werden met anderen. In de jaren na zijn dood bleef Larisse niet stilzitten. Ze ontwikkelde nog meer recepten om andere ouders en chefkoks te helpen. Twaalf jaar na Daan's overlijden is er nu het kookboek Sterren aan de hemel. Een verzameling aan recepten voor ouders en professionals. Het boek kost €29,95 en is hier te pre-orderen.

Bron Vrouw.nl

 

fotoserie mannen vaderschap

Deze vaders werden van te voren niet gewaarschuwd voor ingewikkelde meisjeskleding, draagdoeken en babyvoeding. Resultaat? Een hilarische fotoserie.

De vader die z'n dochter een onvergetelijke dag had willen bezorgen...

 

Ook bij z'n zoon liep het anders dan gepland.

 

Of de vader die dacht dat een draagdoek omknopen...

 

Lees ook
'Papaklas' bereidt vaders voor op het vaderschap >

 

Een hapje opwarmen...

 

Z'n dochter aankleden...

 

Koekjes bakken...

 

Of eten klaarmaken simpel was.

 

Nee hoor. Het vaderschap gaat niet altijd over rozen.

Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

12 redenen huilen kinderen

Het verkeerde boekje voorlezen, mensen die niet terugzwaaien of het moment dat ze erachter komen dat de snacks op zijn. Er zijn veel redenen voor kinderen om een potje te gaan grienen, maar soms kun je er als ouder geen touw aan vast knopen. Zo ook niet bij deze foto's.

Papa en ik


 

Toekomstige acteur

Tja...


 

Dat gaan we dus écht niet delen


 

Privacy wordt niet gewaardeerd


 

Soms weet je het ook gewoon niet


 

'Maar, waarom niet?'


 

Het gemiddelde ochtendritueel


Lees ook
Fotoserie: 8x creatieve wraakacties van kinderen >

 

En dit ook


 

Beetje besluiteloos


 

Is ook best eng


 

Het leven is ook zwaar

Bron: BoredPanda.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >