Moeder schrijft kookboek als eerbetoon aan overleden zoon

14.11.2016 15:07
Beeld: Getty Beeld: Getty

Elke dag is moeilijk als je je kind verliest. Ook voor Larisse, die haar zoon Daan verloor na 5,5 jaar lijden aan een voedselallergie. Als eerbetoon aan hem maakte ze het kookboek Sterren van de hemel met recepten vrij van veel voorkomende allergenen.

Toen de kleine Daan een levensbedreigende allergische reactie kreeg, een anafylactische shock, werd het duidelijk dat hij leed aan een voedselallergie. Niet alleen voor koemelk, maar een combinatie van allergieën. De eerste aanval kwam al drie maanden na zijn geboorte. Maar het hield niet op. Tijdens zijn korte leven zou hij nog vaker last krijgen van allergische reacties. Toch probeerde Larisse hem zoveel mogelijk plezier te laten beleven aan eten. Zo kreeg hij bij zijn eerste verjaardag ook een verjaardagstaart, maar dan met courgette. En ook pannenkoeken werden gewoon gebakken. Zelfs al mocht Daan bijna ‘niets’ eten dankzij zijn voedselovergevoeligheid.

Samen genieten van eten

Tijdens zijn leven was Daan altijd bezig met anderen, zelfs op zo’n jonge leeftijd. Thuis kreeg hij mee dat eten iets kan zijn waar je samen van geniet, zelfs als je de meeste dingen niet mag eten. Hij wilde dan ook graag dat de recepten die zijn moeder voor hem bedacht gedeeld werden met anderen. In de jaren na zijn dood bleef Larisse niet stilzitten. Ze ontwikkelde nog meer recepten om andere ouders en chefkoks te helpen. Twaalf jaar na Daan’s overlijden is er nu het kookboek Sterren aan de hemel. Een verzameling aan recepten voor ouders en professionals. Het boek kost €29,95 en is hier te pre-orderen.

Bron Vrouw.nl