10 dingen die Millennials met jonge kinderen doen die hun ouders niet begrijpen

18.11.2023 09:00
millennials ouders

Tijden veranderen. Tegenwoordig doen ouders een heleboel anders dan hoe dat twintig, dertig of veertig jaar geleden ging. Zelfs de meest vooruitstrevende opa’s en oma’s halen hun wenkbrauwen weleens op bij al die nieuwigheden.

Over déze 10 dingen wil soms nog weleens verwarring ontstaan.

1. Iedere maand een echo

De eerste echo, de termijnecho, de 13-wekenecho, de 20-wekenecho, groeiecho’s: waar ouders vroeger misschien hoogstens één echo per zwangerschap kregen, lijk je nu aan de lopende band naar de verloskundige te moeten voor een echo. En dan hebben we het nog niet eens over pretecho’s gehad. Een vroege geslachtsecho of wat dacht je van een 3D-, 4D-, 5D- of zelfs 6D-echo? Grote kans dat al die dimensies jouw ouders te veel worden.

2. Mag je dat nou ook al niet eten?

Hetzelfde geldt voor alles wat je niet (te vaak) mag eten tijdens je zwangerschap. Die lijst was nog stukken korter toen jouw moeder in verwachting was van jou.

3. Genderneutraal, graag

Krijg je een meisje? Grote kans dat je moeder met allerlei roze kleertjes en spulletjes komt aanzetten. Roze hoort nu eenmaal bij meisjes, toch? Wil je liever genderneutrale kleuren, dan zul je dat heel duidelijk moeten zeggen en misschien zelfs wel eindeloos herhalen.

4. Al die onderwijsvormen

Daltononderwijs, Freinetonderwijs, Jenaplanonderwijs, Montessori-onderwijs, Nutsonderwijs, Sudbury-onderwijs, de vrije school… tja, grote kans dat jij de door de bomen het bos niet meer ziet en je ouders al helemaal niet!

5. Je kind wil een andere naam of andere voornaamwoorden

Het is niet gek als je ouders hier moeite mee hebben. In hun tijd was dit immers nauwelijks aan de orde. Wel is het ontzettend belangrijk voor je kind dat ook de opa’s en oma’s hier respectvol mee omgaan en je kind supporten.

6. Tijd voor een tattoo

Kun je niet wachten om naar de tattooshop te gaan nadat je kind geboren is? Een tatoeage met de naam of geboortedatum van je kind is tegenwoordig vrij normaal, maar in de tijd van je ouders was dat veel ongebruikelijker.

7. Al die fancy apparaten

Een apparaat dat een boel water en een boel poeder keer op keer omtovert tot flesjes melk op de juiste temperatuur. Of een draadloze babyfoon met wifi en full-HD camera, een automatische wipstoel met white-noice of een keukenmachine die babyhapjes voor je maakt? Je ouders rollen nog net niet met hun ogen bij het zien van al die peperdure technologie.

8. Schermtijd

Altijd maar die kinderen achter die iPads. Ze kunnen toch gewoon kleuren? Of een boekje lezen? En anders vervelen ze zich maar, is hartstikke goed voor ze!

9. Het curlingouderschap

Je kind in de regen naar de sportclub brengen? Ze zijn toch niet van suiker! Wordt-ie gepest? Wordt-ie hard van! Dat betuttelen van tegenwoordig…

10. Kalm aan met die Facebookfoto’s

Is oma een uurtje over de vloer geweest, staan er gelijk 10 foto’s van je kind op Facebook. En niet bepaald de mooiste… Millennials zijn vaak behoorlijk gericht op hun privacy en zich er erg bewust van dat foto’s op het internet tot in de eeuwigheid op het internet blijven staan. Dat kan nogal botsen met ouders die het liefst iedere scheet met hun Facebookvrienden delen.

Nog meer Kek Mama? Schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

Bron: Scarymommy