‘Mijn dochter is blijer als ze haar vader ziet dan als ze mij ziet’

10.04.2019 08:38
Els en Do

Ik werk drie dagen in de week, omdat ik vier dagen thuis wil zijn voor mijn dochter (5). Mijn man werkt fulltime en is in het weekend vaak weg. Toch is mijn dochter blijer als ze hem ziet dan als ze mij ziet.

Dat is best irritant, als je zelf vaak thuiszit met thee en koekjes en kabouters vouwt met uw dochter en haar vriendinnetjes. Maar het zegt niets over uw band met uw kind. Uw dochters enthousiasme als ze papa ziet, heeft een eenvoudige reden: hij is een geliefde die ze zelden ziet.
 

Blij om je te zien

Do kent een huisman die is getrouwd met een vrouw die een hoge functie bekleedt bij de overheid. Als moeder ’s avonds zeulend met twee aktetassen thuiskomt, zijn haar kinderen door het dolle heen. Veel blijer dan wanneer papa ze ophaalt van school. U kunt natuurlijk een wedstrijd in het leven roepen door ook fulltime te gaan werken en dan te bestuderen op wie uw dochter het eerst afrent als u en uw man thuiskomen. Minder omslachtig is het gewoon blij te zijn dat uw dochter zo veel van haar vader houdt.
 

Lees ook
Als je kind de voorkeur geeft aan één ouder: ‘Ik voelde me afgewezen’ >

 

Leuke dingen doen

Intussen kunt u uw man best vragen in het weekend wat minder tijd aan zijn hobby’s te besteden en leuke dingen te gaan doen met zijn kind. Goed voor de vader-dochter band en fijn voor u: als die twee op stap zijn hebt u alle tijd om te gaan hardlopen, tennissen, biljarten, bloemschikken of met vriendinnen naar de bioscoop te gaan.

 

De opvoedtantes Els en Do beantwoorden opvoedvragen met een knipoog en stellen zichzelf voor: “Wij zijn geboren voordat de pil was uitgevonden, kwamen ter wereld zonder dat onze ouders daarom hadden gevraagd en werden te hooi en te gras opgevoed. Zelf kregen wij heel bewust kinderen en daarom voelen we tot op de dag van vandaag (ze zijn inmiddels 34, 22 en 20) de plicht hen permanent gelukkig te maken. We kennen dus twee opvoedingsstijlen van nabij, en blijven onverminderd op zoek naar de gulden middenweg.”
 

Ook een opvoedvraag? Mail ’m naar elsendo@kekmama.nl

 

Dit artikel staat in Kek Mama 03-2019.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >