leraren-adviseren-blijf-stampen-zomervakantie

Na de zomervakantie hebben leraren vaak wekenlang nodig om hun leerlingen weer op het juiste niveau te krijgen. Daarom adviseren ze ouders om, ook in de vakantie, samen te blijven oefenen met lezen, rekenen en schrijven.

"Zeker 70 procent van de leerlingen in de klas heeft na de zomer behoorlijk wat herhaling nodig”, vertelt Annette Heermans, juf van groep 4, aan het AD.

More content below the advertising

 

Complete lessen vergeten

Ze kennen de tafels niet meer, lezen langzamer of zijn complete lessen van vóór de vakantie vergeten. Ook schooldirecteuren vinden dit een probleem. Voorzitter Petra van Haren van de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS): “Scholen zien die zes weken vrij als een onderbreking in de continuïteit van het leren. Dan vragen ze ouders om zelf met de kinderen te werken.”

 

Lees ook
VIDEO: leerlingen maken vrolijk lied om staartdelen te leren >

 

'Oefenen kan spelenderwijs'

Ouders reageren verdeeld. Zo noemt een moeder het op LINDAnieuws.nl ‘flauwekul’. “Lekker de vakantietijd met je kinderen optimaal besteden. Weg met de telefoons en iPads en samen dingen DOEN. Daar leren kinderen pas van.” Een andere moeder snapt het probleem wel. “Maar oefenen kan ook spelenderwijs, toch? Papa of mama helpen met boodschappen doen en fruit wegen, je ijsje afrekenen op vakantie, een keer de tafels oefenen onderweg in de auto, een spelletje met sommen tijdens de afwas op de camping of een verhaaltje (voor)lezen voordat je naar bed gaat: neem dat stampen niet zo letterlijk.”

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >
kindgebonden-budget

Door een fout bij de Belastingdienst zijn honderdduizenden ouders gedupeerd: zij kregen geen kindgebonden budget, terwijl ze er wel recht op hadden. Het goede nieuws is dat het kabinet het deels zal nabetalen.

Minder leuk voor hen, want dat gaat een tegenvaller opleveren tussen de 375 miljoen en 445 miljoen euro.

More content below the advertising

 

600 euro per jaar

Rest nog wel de vraag: hoe heeft het zover kunnen komen? Komt-ie: de toeslag werd stopgezet als ouders teveel verdienden, maar zou automatisch hervat moeten worden als er weer aan de voorwaarden van de toeslag werd voldaan. Dat is alleen niet gebeurd. Vóór 2015 liepen ouders daardoor elk jaar gemiddeld 600 euro mis. Vanaf 2015 is dat ongeveer 1000 euro. Volgens staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken) zijn sinds 2008 ongeveer 300.000 tot 400.000 gezinnen gedupeerd.

 

Lees ook
Het kindgebonden budget: hoe werkt het?

 

Het wordt onderzocht

Het kabinet zal de bedragen die vanaf 2013 te weinig zijn betaald alsnog uitkeren - gewoonlijk vervallen na vijf jaar bedragen waar mensen recht op hadden. Op dit moment wordt onderzocht hoe de terugbetaling moet worden geregeld en hoeveel tijd in beslag gaat nemen.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >
goudeerlijke-uitspraken-van-kinderen

Eerlijkheid duurt het langst, maar soms kunnen kinderen maar beter níet zeggen wat ze denken. Of wel. En dan mogen wij daar weer kostelijk om lachen.

Dus...

More content below the advertising

 

Was alles in het leven maar zo makkelijk.

 

Wie wil dat nou niet?

 

En. Bedankt.

 

Lees ook
10x waarom deze kinderen nog slimmer zijn dan Einstein >

 

Stiekem wel een applausje waard.

 

Ok. Weten we dat ook weer.

 

En jij maar denken dat je een grapje maakt.

 

Die heeft wat uit te leggen. Of?

 

Ach, wat boeit het ook ;-)

 

Nu al een uitgesproken gevoel voor mode.

Bron: boredpanda

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >