Griezelen maar: 9x leuke last minute Halloween-kostuums voor kinderen

24.10.2023 14:33

In Amerika is het vaste prik en ook in Nederland vieren we het steeds vaker: Halloween. Daar hoort natuurlijk een (eng) kostuum bij. Even vergeten dat je kind is uitgenodigd voor een Halloween-feestje? Geen paniek, we schotelen je negen supersimpele kostuums voor.

Maiskolf

Een Halloween-kostuum voor kinderen hóeft niet eng te zijn. Kijk maar naar dit geinige maiskolfpak. Trek je kind wat groens aan, schilder een eierdoos geel en klaar ben je. Tien punten voor creativiteit.

80s kid

Leuk voor een matching Halloween-kostuum: trek je kind en jezelf een typische jaren ’80 sportoutfit aan. Compleet met fluoriserend badpak, beenwarmers en (speelgoed-)gettoblaster.  

Elliott en E.T.

Men neme een rood vest, een kinderfiets met een mandje en een E.T.-knuffel (of een ander beest) in een laken gewikkeld. We zeiden toch, simpele kostuums?

Dief

Simpeler kan niet. Dit dievenkostuum – met andere woorden: een zwarte broek en shirt met strepen – hangt waarschijnlijk al in de kledingkast van je kind. Hoef je alleen nog een linnen tas (handig voor snoep!), een bivakmuts en een paar zwarte handschoenen toe te voegen.

Wednesday Addams en Neef Itt

Deze personages zijn populair bij jong (Netflix-serie Wednesday) en oud (The Addams Family). Voor het Wednesday-kostuum trek je je kind een zwarte jurk aan, met daaronder een blouse of een losse kraag. En vergeet de bekende zwarte vlechten niet. Voor Neef Itt heb je meerdere opties: gebruik een oude dweil, stro of touw en zet ‘m vervolgens een zonnebril en een hoed op.

Mummie

Ook het maken van dit kostuum is zo gepiept. Steek je kind in een witte of grijze outfit en wikkel ‘m in met verband of repen stof in dezelfde kleur. Voilà, een mummie!

Oud vrouwtje

Altijd al willen weten hoe je baby er als omaatje uitziet? Halloween is het uitgelezen moment om daarachter te komen. Vis een bloemetjesjurk en een vest uit de kledingkast van je kind en combineer met een witte of grijze pruik (ook makkelijk zelf te maken met wattenbolletjes).

Frankenstein

Nog zo’n klassieker: Frankenstein. Je kunt het kostuum net zo gedetailleerd maken als je zelf wil, maar een colbert en een geschminkt gezicht mogen niet ontbreken. En dat kenmerkende loopje natuurlijk…

Vogelverschrikker

Blijft leuk, zo’n kleine vogelverschrikker. Je hebt nodig: een strohoed, een tuinbroek van spijkerstof met daarop wat stro en een geruiten blouse. Heb je meer kinderen? Dan maak je er gewoon The Wizard of Oz van.