Alle huisdieren die ze willen, geen hand geven en zelf bepalen waar ze wonen: voor deze ouders mag het allemaal een tikkeltje minder streng. Regels zijn namelijk zó overrated.
Lees verder onder de advertentie
Rens (42):
“Sinds de scheiding, twee jaar geleden, bepalen mijn dochters (12 en 10) zelf bij wie ze wonen. De mediator adviseerde een omgangsregeling te maken, maar de meiden willen het zo. Soms zie ik ze weken niet en zijn ze liever bij hun moeder, soms is het andersom.
“Deze keuze is wel de minste die mijn ex en ik ze kunnen geven”
Lees verder onder de advertentie
Meestal loopt het redelijk gelijk op; zijn ze een dag of vier bij mij en daarna een paar straten verderop. Het komt ook voor dat mijn ene kind wel wil komen en het andere liever nog even bij haar moeder blijft. Het mag allemaal. Ze zijn oud genoeg om alleen thuis te blijven, dus onze agenda’s hoeven we er niet op aan te passen. En huiswerk maken ze uit zichzelf. Het was niet hun keuze dat ze twee huizen kregen, deze keuze is wel de minste die mijn ex en ik ze kunnen geven.”
“Wil mijn dochter (10) een konijn? Krijgt ze een konijn. Heeft zoon (8) er liever een kip bij? Ook goed. Mijn kinderen mogen alle huisdieren die ze willen. We wonen op een boerderij, we hebben de ruimte.
Dat gaat op school behoorlijk rond, die ‘ongetemde beestenboel’ bij ons. Het zou maar vies en onverantwoord zijn. Ik zie niet in waarom; na twee honden, vijf katten, een wei met kippen, een geit en drie konijnen is het voor mijn kinderen vanzelf genoeg. Behalve de tamme rat dan, die sinds kort op de kamer van mijn zoon woont. En het is nog educatief ook.”
Lees verder onder de advertentie
Hun keuze
Naomi (39):
“Mijn kinderen (8 en 6) hoeven geen hand te geven ter dank of begroeting. En ja, dat gold ook al vóór de coronacrisis. Of je een ander mens aanraakt vind ik een persoonlijke keuze.
“Hun lijf, hun keuze”
Lees verder onder de advertentie
Natuurlijk heb ik ze aanvankelijk geleerd dat het beleefd is om een hand te geven. Maar toen mijn oudste op zijn vierde begon te weigeren, heb ik dat gerespecteerd. Hun lijf, hun keuze. Als ze oud genoeg zijn komen ze wellicht tot inkeer – als die sociale code dan tenminste niet verdwenen is.”
Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.
Dit is een persoonlijk verhaal van een moeder, en haar mening weerspiegelt niet die van de redactie van Kek Mama. Wij vinden het belangrijk om verschillende ervaringen te delen, maar benadrukken dat dermatologen en gezondheidsinstanties het gebruik van zonnebrandcrème aanraden om de huid te beschermen tegen schadelijke UV-straling en het risico op huidkanker te verkleinen. […]
Je wilt even lekker uit eten, of gewoon ongestoord naar het toilet (ja, dát is tegenwoordig me-time, sad but true), en dus heb je een oppas nodig. Grote kans dat je dan toch liever je eigen ouders belt dan je schoonouders. Herkenbaar? Je bent niet de enige.
Bianca (31) is communicatieadviseur en woont samen met partner Pascal (34) en zoon Floris (bijna 2). Met zijn drieën vormen zij een levendig gezin waar zelden iemand stil zit óf zijn mond houdt. In haar eerlijke en herkenbare columns schrijft Bianca over hun gezellige en drukke leven, met alle chaos en liefde die daarbij hoort.
Als je dacht dat thuisblijfmoeder zijn vooral veel knuffelen en koekjes bakken is, think again. De Amerikaanse Amber rekent haar man wekelijks bijna $2.700 voor haar diensten als CEO van hun huishouden.
Nieuwe knutselspullen, een dagje speeltuin mét ijsje toe… En dat terwijl je jezelf afvraagt hoe je ooit nog voor hun studie én je pensioen gaat sparen. Klinkt bekend? Je bent niet de enige.