Krijg je het Spaans benauwd als je kind in bomen klimt of hoog op het klimrek klautert? Niet nodig, zegt VeiligheidNL. Wat heet: het is dat juist goed voor de ontwikkeling van je kind. Ze leren namelijk meer risico’s inschatten, worden zelfredzaam en bouwen zelfvertrouwen op.
Lees verder onder de advertentie
En daarom start vandaag de campagne ‘Met een beetje risico komen ze er wel’.
Risicovol buitenspelen goed voor de gezondheid
Het expertisecentrum voor veilig opgroeien stelt dat risicovol buitenspelen een positieve invloed heeft op de fysieke en mentale gezondheid van kinderen. Met deze campagne wil VeiligheidNL ouders, scholen en de overheid dan ook stimuleren om kinderen in de leeftijd van vijf tot zeven jaar wat meer ‘los’ te laten.
Hoe je dat doet? Laat je kind in bomen, hekken of dakjes klimmen als-ie gaat buitenspelen of bouw samen een hut – en laat je kind alvast oefenen met hamers en spijkers. Ook het (eventueel onder begeleiding) slijpen van takken met een zakmes heeft een goede invloed op de ontwikkeling van je kind.
Lees verder onder de advertentie
Adviezen
Volgens een onderzoek van TNS-NIPO beseffen ouders dat risicovol spelen belangrijk is voor de ontwikkeling van hun kind, maar in de praktijk zijn ze vaak bang dat hij zich bezeert. Deze campagne geeft adviezen hoe ouders ‘risicovol spelen’ vaker in de praktijk kunnen brengen.
Het dochtertje van Famke had zo’n zin in het kinderfeestje op het strand van een van haar beste vriendinnetjes, maar het liep uit op veel pijn en verdriet. Het meisje bleek namelijk niet ingesmeerd te zijn en kwam vuurrood thuis. Ze was mega verbrand.
In de nieuwste aflevering van Het Waren Twee Fantastische Dagen op SBS6 doet Jaimie Vaes een boekje open. Ze vertelt openhartig over haar gewelddadige relatie met rapper Lil Kleine, aka Jorik.
Ruzie met je moeder: sommigen moeten er niet aan denken, voor anderen is het al jaren hun realiteit. Natasja en haar moeder kregen ruzie en sindsdien heeft haar moeder haar dochter niet eens kunnen zien opgroeien.
In Spanje hebben kinderen maar liefst drie maanden zomervakantie. In Nederland is dat maar (“maar?”) zes weken. Is het tijd om in Nederland de zomervakantie ook te verlengen? We vroegen het jullie.