In samenwerking met Kek Mama

Kind gevallen? Probeer de 10-secondenregel eens

06.05.2019 09:00
VSM kind 10 seconden regel vallen

Van vallen kan je kind veel leren. Vind je het lastig om het te laten gebeuren? De 10-secondenregel helpt.

Krijg jij als (over)bezorgde moeder al stressvlekken in je nek als je alleen al kijkt naar een klimboom of glijbaan? Niet nodig. Uit onderzoek van de Queen Maud University blijkt namelijk dat risicovol buitenspelen juist goed is voor de ontwikkeling van je kind.
 

Meer zelfvertrouwen

Door een risicootje te nemen bij het buitenspelen leren kinderen hun angsten te overwinnen. Ook heeft het een positieve invloed op hun fysieke gezondheid, zelfvertrouwen, zelfredzaamheid en doorzettingsvermogen. Daarbij zouden kinderen angstiger kunnen worden als je ze te pas en te onpas op alle mogelijke gevaren wijst. Juist van een keer vallen leren ze dat ze het de volgende keer beter anders kunnen doen.
 

10-secondenregel

Roep jij automatisch ‘Stop!’ of ‘Kijk uit!’ als je kind iets spannends doet? Probeer eens tien seconden te wachten zodat je zeker weet of ingrijpen wel echt nodig is. Als jij meteen in paniek raakt als je kind valt, neemt je kind dat over. Blijf jij daarentegen rustig, dan is de kans groot dat je kind gewoon lekker verder speelt. Zo leert je kind dat vallen op zich helemaal niet erg is. Ook kun je je kind op een andere manier bewust maken van risico’s. Zeg bijvoorbeeld eens ‘Het heeft geregend, voel eens hoe glad de stenen zijn.’

VSM Kind Arnikind Vallen en stoten gel* met de natuurlijke ingrediënten Arnica en Calendula verzorgt de plek na een val. Kelly moeder van Lana (8), Aimy (3), en Feline (1), gebruikt de gel al jaren. “Als moeder ben ik wereldkampioen ‘oplossingen bedenken’ geworden. Mijn oplossing bij valpartijen is de gel van VSM Kind: het is echt een eerste hulpmiddel. Ik heb standaard een tube in huis en er zit er ook altijd eentje in m’n tas voor als we eropuit gaan.’

 

*VSM Kind Arnikind Vallen en stoten gel is geschikt voor kinderen van 0 tot 6 jaar, alleen te gebruiken op de intacte huid en verkrijgbaar bij de drogist.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >